uložio žalbu / Novi ministar Ivan Paladina dobio i platio prvu kaznu i to od dubrovačkih komunalaca: Sporan je bio grafit

Image
Foto: RTL

Grafit na kulturnom dobru u državnom vlasništvu preživio je pune dvije godine - a stvari su se počele mijenjati tek kada je kazna stigla na ministrovu zagrebačku kućnu adresu

2.5.2022.
21:30
RTL
VOYO logo

Nekoć jasno vidljive uvrede na račun novinara i Hrvatskog nogometnog saveza - sada su izblijeđene. Grafit je na ovom zidu kulturnog dobra u Dubrovniku netaknuto stajao više od dvije godine. A Zakon kaže, kad se autora ne ulovi, grafite briše vlasnik. U ovom slučaju Republika Hrvatska.

Nakon što je gradsko komunalno redarstvo na adresu resornog ministarstva poslalo osam upozorenja zbog neuklanjanja grafita s državne imovine kaznu od 2 tisuće kuna uputili su ministru Ivanu Paladini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čujte on je ministar, prvi i odgovorni ja mislim tako da to u redu što je stiglo na njegovu adresu", smatra Dubrovčanin Aleksandar Jovičević.

"Svašta, kao da je on mogao iz Zagreba vidjeti to", rekla je Dubrovčanka Jele Mijanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako postoje reugule i ako postoje propisi kako se grafiti dižu s javne imovine jasno da bi se trebala kazna naplatiti", kazao je Dubrovčanin Marko Sjekavica.

Naplatila se, i to od ministra osobno koji je potom uložio žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novčanu kaznu u iznosu od 2000 kuna ministar je podmirio u zakonskom roku, te je na istu uložena žalba u skladu s odredbama Zakona o općem upravnom postupku radi pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava, izvijestili su iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

U ministarstvu tvrde kako nekretninom upravljaju Državne nekretnine, te da ministar za nju nije odgovoran. Dok je žalbeni postupak u tijeku, na terenu se stanje mijenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon izricanja novčane kazne iz Ministrastva su krenuli s uklanjanjem grafita, međutim radi se na objektu koji je kulturno dobro i cijeli postupak je malo otežan, ide sporije, ali svakako su uputili proces i vjerujem da će ga kroz neko vrijeme završiti", rekla je glasnogovornica Grada Dubrovnika, Marijana Aksić Vitković.

Jer kad se ministre opali po džepu, promjene postanu vidljive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo