Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Gost RTL-a Danas

Pucar o seksualnom zlostavljanju u HUP-u: 'Više me žalosti što je HUP u tom razdoblju izgubio reputaciju'

Predsjednik Uprave Podravke danas je izabran za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca

Vijesti.hr/ 26.8.2020. u 18:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Novi predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca je Marin Pucar, prvi čovjek Podravke. Na sjednici Vijeća članova HUP-a Pucar je tijesno pobijedio, sa samo četiri glasa razlike, protukandidata Mihaela Furjana, šefa Plive. 

Pucarevim izborom HUP okreće novu stranicu nakon što je početkom godine javnost doznala za aferu zamjenika glavnog direktora Bernarda Jakelića, kojega je petnaest kolegica prijavilo za seksualno uznemiravanje. 

Jakelić je ubrzo dobio otkaz, ali mu je isplaćena pozamašna otpremnina, nakon čega su HUP napustili dotadašnji glavni direktor Davor Majetić te predsjednica Gordana Deranja.

O budućnosti HUP-a, ali i 'vrućoj' gospodarskoj jeseni pred nama, Pucar je u RTL-u Danas razgovarao s Borisom Miševićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Moje ideje, inicijative će ići prema tome da HUP bude proaktivniji partner prema ostalim sudionicima društvenih i gospodarskih kretanja, prije svega mislim na Vladu i sindikate. Ovo su danas izazovna vremena, sve što je jučer vrijedilo, danas ne vrijedi. U kriznim vremenima potrebno je upravljati promjenama praktički na dnevnoj razini", rekao je Pucar.

Za slučaj Jakelić kaže da nije upoznat s detaljima, ali da će riješiti taj problem.

Upravo se čita

Image
VEČERA ZA 5 NA SELU

Luka je otac sina s invaliditetom: 'Možete shvatiti kako hoćete, ali ja svome Anti nisam dao da bude invalid'

"Svako takvo ponašanje neprihvatljivo je za moj osobni habitus. Mislim da se HUP treba okrenuti budućnosti. Zasigurno ćemo riješiti taj problem. Ono što mene više žalosti je da je HUP u tom razdoblju izgubio reputaciju i ono što je na nama je da vratimo dignitet i reputaciju HUP-u, kako bi bio relevantan čimbenik", rekao je.

Pucar je komentirao i nadolazeću tešku gospodarsku jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Ajmo biti pozitivni, imali smo isto tako promišljanja oko turističke sezone. Mislim da su ovo vremena kad iz tjedna u tjedan možemo vidjeti koji su efekti korone i na temelju toga ćemo biti proaktivni prema Vladi. Ne brinemo samo o poslodavcima, brinemo se i o zaposlenicima, društvu u cjelini. U ovom trenu ćemo vidjeti koji su efekti i ako bude potrebno, tražit ćemo da se mjere u nekim sektorima nastave da bi poslodavci preživjeli zajedno sa svojim zaposlenicima", rekao je Pucar.

Naglasio je kako je prioritet sačuvati svako radno mjesto i ne ugroziti niti jednog poslodavca.

"Koliko će za to biti kapaciteta u državi, vidjet ćemo, ali tu smo na usluzi, bit ćemo korektni parneti prema Vladi i sindikatima. Čeka nas izazovna jesen, ali prioriteti postavljeni na proljeće, moraju vrijediti i za jesen", kazao je Pucar.

Vijesti.hr/ 26.8.2020. u 18:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
prvi intervju nakon pritvora

Dragan Kovačević EKSKLUZIVNO za RTL: 'Sisačka rafinerija mora se otvoriti! I stari kazan može ispeći rakiju'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba