Muke po ministru / Novi problemi za Kujundžića: Spornu obiteljsku kuću kupili su od vlastite propale tvrtke za 100.000 eura

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tvrtka, koja je danas likvidirana, bavila se izgradnjom stambenih i poslovnih prostora

23.1.2020.
16:06
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Afera oko obiteljske kuće ministra zdravstva Milana Kujundžića dobila je novi nastavak.

Kako doznaje Telegram, ministar i njegova supruga su nekretninu u zagrebačkom Markuševcu kupili od njezine građevinske tvrtke prije likvidacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 100.000 eura obitelj Kujundžić je kuću u novogradnji od 131 kvadrata zatvorenog stambenog prostora, s dvije velike terase, dvije garaže i ogromnim vrtom kupila od tvrtke Zidni vrt d.o.o., u vlasništvu ministrove supruge Tatjane Kujundžić.

Tvrtka, koja je danas likvidirana, bavila se izgradnjom stambenih i poslovnih prostora, a jednu od nekretnina, kao direktorica i vlasnica tvrtke, Tatjana Kujundžić prodala je suprugu i sebi, piše Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal piše i kako je iz ugovora o kupoprodaji jasno da je vrijednost kuće navedena kao 100.000 eura s uključenim PDV-om, a kako bi mogli realizirati kupnju kuće, Kujundžići u isto vrijeme podižu stambeni kredit u PBZ-u, koji glasi na suprugu, s ministrom kao solidarnim dužnikom.

Prema ugovoru o kreditiranju vještaci PBZ-a istu su kuću u tom trenutku procijenili prilično drugačije - na 2,3 milijuna kuna, odnosno 316.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ministar je u svojoj imovinskoj kartici kuću prijavio na samo 120.000 eura. Kupoprodajni ugovor sklopljen je 30. kolovoza 2010., a ugovor s bankom dva tjedna kasnije, 15.9.2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo