TONI TURČINOV / Novi računi načelnika koji je javni novac trošio u bordelu: 50.000 kn u 6 mjesci dao je na parfeme, restorane...

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Telegram je u posjedu izvoda o potrošnji koje je na poslovnoj kartici imao prvih šest mjeseci 2019. godine, a za troškove nije imao opravdanje jer nije imao putne naloge

15.7.2022.
18:30
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Telegram otkrio kako je načelnik Općine Murter-Kornati, Toni Turčinov, službenom karticom plaćao usluge bordel, te kasnije to pokušao prikriti krivotvorenjem računa, sada otkrivaju i detalje novih sumnjivih troškova. U posjedu su izvoda o potrošnji koje je na poslovnoj kartici imao prvih šest mjeseci 2019. godine. Iz njih se vidi kako je redovito trošio u restoranima, parfumerijama i hotelima izvan Murtera, iako za to nije imao opravdanje u putnim nalozima.

Dalija Orešković, bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa ranije je pojasnila da "bez putnog naloga nema službenog puta". Odnosno, nijedan trošak ne može se pravdati bez otvorenih naloga jer mora biti jasno tko i zašto ide na put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis troškova, kojima raspolaže Telegram, otkriva da je poslovnu karticu koristio za kupnju u trgovini odjeće, kao i u trgovini namještaja. U prvoj polovici 2019. godine potrošio je 50.059 kuna.

Image
Scene koje nisu za osjetljive /

VIDEO Titulu 'najboljeg je***ča' dali načelniku Murtera kojega USKOK ispituje zbog peglanja kartice u bordelu

Image
Scene koje nisu za osjetljive /

VIDEO Titulu 'najboljeg je***ča' dali načelniku Murtera kojega USKOK ispituje zbog peglanja kartice u bordelu

Putni nalozi su, naime, obvezni za putovanja u mjesta udaljena više od 30 kilometara od mjesta rada. Stoga su novinari spomenutog portala analizirali lokacije izvan tog radijusa. Pobrojali su tako 211 kuna u restoranu u Šibeniku, parfumeriju Müller u Šibeniku gdje je potrošio 599 kuna, neimenovani hotel u kojem je potrošio 934 kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači je jeo u Šibeniku za 362 kune, tri dana kasnije ponovno trošak hotela u iznosu od 933 kune. Potom je bio u Zagrebu gdje je potrošio 458 kuna u restoranu, a dan kasnije u drugom gdje je potrošio 734 kune. Tjedan i pol kasnije ponovno je otišao u Zagreb i karticu opeglao za 1664 kune.

Potom Turčinov opet jede u Šibeniku gdje je potrošio 297 kune, a zatim u Zadru za 309 kuna. U trgovini namještaja JYSK zatim troši 700 kuna, a za kraj mjeseca ponovno plaća hotel 561 kunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ožujku je načelnik svratio do Šibenika gdje je u konobi ostavio 413 kuna. Tri dana kasnije otišao je do Zagreba gdje je potrošio 248 kuna. U travnju je gotovo došao do limita od 20 tisuća kuna jer je poslovnu karticu ispeglao za 19.312 kuna.

Od novca poreznih obveznika tada je u Zadru potrošio 104 kune u restoranu, zatim tri dana kasnije 553. Nešto kasnije, u Varteks trgovini potrošio je 478 kuna, a idući dan u restoranu troši 121 kunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je, prema onome što je ranije tvrdio Telegramu, 12. travnja već trebao biti na putu za Klagenfurt s djelatnicama TZ-a Općine, izvod bilježi da je taj dan bio u Samoboru pri čemu je u restoranu Zeleni papar provukao karticu za račun od 812 kuna. Dan kasnije na kartici se pojavljuje trošak iz bordela od 1560 eura, odnosno 11.668 kuna.

Iako se u Murter trebao vratiti 14. travnja, ispisi pokazuju da je prvo stao u Italiji u objektu Casa Lady kraj jezera Garda gdje je potrošio 974 kune, a 22. travnja načelnik je opet sjeo u restoran u Šibeniku i tamo potrošio 366 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svibnju 2019. sa službene kartice potrošio je oko 10 tisuća kuna. Tu su ručak u Macoli u vrijednosti od 532 kune, posjet nacionalnom parku Krka gdje je potrošio 800 kuna te trošak u tamošnjem restoranu u iznosu od 210 kuna. U lipnju se primirio pa cijelog mjeseca potrošio 811 kuna za jelo u restoranu u Kaštel Lukšiću za 141 kunu.

Od ukupnog iznosa troškova od 50.059 kuna, sporno je najmanje 25.182 s obzirom na to da je za lokacije na kojima je trošio trebao napraviti putne naloge. A godine koju je analizirao Telegram imao je tek jedan putni nalog 4. siječnja za Zagreb. Iz izračuna su izostavili troškove goriva i cestarina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo