POVUČENE S TRŽIŠTA / Novi slučaj salmonele: bakterija pronađena u pljeskavicama od 'Jagodinovića'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ministarstvo poljoprivrede salmonelu je otkrilo tijekom nadzora u sklopu Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla

12.4.2017.
21:06
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u srijedu da je u pljeskavici od mljevenog mesa junetine i svinjetine utvrđena bakterija salmonela (Salmonella spp.), proizvođača – Klaonica, proizvodnja i prerada mesa papkara i kopitara “Jagodanović” iz Bartolovaca, na slavonsko-brodskom području.

Ministarstvo poljoprivrede nadzor je provelo u sklopu Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla, a kako navode, bakterija salmonela utvrđena je u mesnom pripravku Pljeskavica od mljevenog mesa junetine i svinjetine, a "uzorkovanje je provedeno kod proizvođača – Klaonica, proizvodnja i prerada mesa papkara i kopitara “Jagodanović”, Sv. Bartolovci 37, Bartolovci, odobrenog broja “1102”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvod, pljeskavica od mljevenog mesa junetine i svinjetine, 200 g, LOT 110204042017, datuma proizvodnje 04.04.2017., najbolje upotrijebiti do 14.04.2017., prema nalazu veterinarske i sanitarne inspekcije više se ne nalazi na tržištu, priopćila je Hrvatska agencija za hranu.

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, osobito životinjskog porijekla, potrebno je prije konzumacije dobro termički obraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo