sukob interesa / Novi udarac 'kninskoj kraljici': već je ostala bez utjecajne funkcije

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Smjena Josipe Rimac s čela radne skupine uslijedila je samo četiri dana nakon što ju je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa novčano kaznilo s 4.000 kuna

28.4.2018.
13:39
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, prema neslužbenim informacijama, od sredine ovog mjeseca više ne vodi radnu skupinu za izradu izmjena i dopuna Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Taj posao ministar uprave Lovro Kuščević u tišini je povjerio drugoj osobi, piše Jutarnji.hr.

U Ministarstvo uprave Jutarnji.hr uputio je pitanje je li točna informacija s kojom raspolažu te su zamolili da objasne razloge smjene Josipe Rimac s čela radne skupine. Nakon dvodnevnog čekanja potvrdili su da je do promjene u radnoj skupini došlo, ali nisu objasnili razloge odlaska Josipe Rimac s čelne pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dana 17. travnja 2018. godine, ministar uprave donio je Odluku o osnivanju radne grupe za izradu Nacrta prijedloga zakona o sprječavanju sukoba interesa, a sukladno toj Odluci predsjednicom radne grupe imenovana je Neda Štulec Kramarić, načelnica Sektora za politički sustav i državnu upravu u Ministarstvu uprave. Stupanjem na snagu ove Odluke prestala je važiti ranije važeća odluka o osnivanju radne grupe čija je predsjednica bila Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave", stoji u pisanom odgovoru.

Smjena Josipe Rimac s čela radne skupine, međutim, uslijedila je samo četiri dana nakon što ju je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa novčano kaznilo s 4.000 kuna jer se podaci koje je navela u imovinskoj kartici ne poklapaju s podacima iz zemljišnih knjiga. Kako je Rimčevoj ovo bila već druga novčana kazna u tri godine (prvu joj je Povjerenstvo izreklo u prosincu 2015. jer nije u zakonskom roku predala imovinsku karticu), čini se da je Kuščević shvatio da je ne može ostaviti na čelu radnog tijela koje priprema izmjene i dopune Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Međutim, i dalje ostaje na funkciji državne tajnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike