BIO JE ISTI I PRIJE TRUMPA / Novi vladar hrvatskih društvenih mreža: Koliko je Zoran Milanović sličan Donaldu Trumpu?

Lopovsko ovršiteljska zadruga Hanza Media, plačibaba Pupovac, udbaški druker Puhovski, herojski zec Plenković. Hrvatski predsjednik vrijeđati preferira na Facebooku.

31.3.2021.
7:00
VOYO logo

Što god rekli o ovom političko-filmskom spektaklu koji gotovo svakodnevno izvodi Zoran Milanović nema sumnje da izaziva golemu pozornost birača i da stječe sve veću sljedbu pristaša. I to pristaša koji vjerojatno nisu ni slutili da bi za njega ikad mogli glasati. Ali nikad nismo ni imali tako živopisan, žestok ali i iskren sukob na političkoj sceni. I po tome, po žestini retorike teško je izbjeći usporedbu Zoran Milanovića i Donalda Trumpa

Lažljivi mediji, nepoštena Hillary, korumpirani Biden, precijenjena Meryl Streep - američki predsjednik uvrede je sipao jednu za drugom na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopovsko ovršiteljska zadruga Hanza Media, plačibaba Pupovac, udbaški druker Puhovski, herojski zec Plenković - Hrvatski predsjednik vrijeđati preferira na Facebooku.

"Napada uvijek osobno svakoga tko ga kritizira, ušutkava ga, isto kao što je i Trump ušutkavao koji su govorili da to nisu istine i slično. On ne producira istu količinu lažnih vijesti kao što je to radio Trump, ali se koristi istom retorikom i metodologijom", smatra komunikacijski stručnjak Krešimir Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što ću sada reći vam se možda neće dopasti, ali morat ću bit jasan i grub jer se radi ljudima koji ne prežu ni od čega", rekao je predsjednik Republike. 

Tako je krenuo prošlotjedni rant o "Ružnima, prljavima i zlima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi je ružan, ne mislim fizičko, to je Plenković. Drugi je prljav to je Milorad Pupovac i treći mušketir je zao, to je gospodin kojeg cijela Hrvatska zove Njonjo", rekao je tada predsjednik Milanović.

Od trojice na tapeti toga dana najžešću paljbu osuo je upravo po političkom predstavniku Srba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 15 godina se bavim politikom dobijem više glasova nego Pupovac u cijelom njegovom bezvrijednom političkom životu, trgovačkom, neiskrenom i nepoštenom", kazao je 26. ožujka 2021. predsjednik Republike.

Milanovićeve objave o Pupovcu na Facebooku su vidjele stotine tisuća ljudi, osam i pol tisuća ih lajkalo, a od 1500 komentara ogromna većina ih je zvučala ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodine Predsjedniče Milanović, da Vas nema trebalo bi Vas izmisliti."

"Bravo, neka svi doznaju kakva je to ekipa! � Ne daj se Zoki!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vaša je dužnost, kao predsjednika, da stav većine naroda iznosite u javnost i da se močvara pokuša isušiti sadnjom zdravih i otpornih sadnica."

A kada o protivnicima njegove kandidatkinje za Vrhovni sud kaže i ovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No pasaran! Moja kandidatkinja nije i neće biti iz njihove močvare", napisao je Milanović na Facebooku,.

...to neke jako podsjeti na donedavnog američkog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeli smo isušivati močvaru korupcije u vlasti", govorio je i bivši predsjednik SAD-a Donald Trump.

Image
bitka Twittera i Trumpa /

Nakon što Twitter trajno suspendirao Trumpa, on najavio pokretanje nove konkurentske mreže

Image
bitka Twittera i Trumpa /

Nakon što Twitter trajno suspendirao Trumpa, on najavio pokretanje nove konkurentske mreže

Donaldu Trumpu su psihijatri dijagnosticirali narcisoidni poremećaj ličnosti, kod nas se amaterski psihijatrijom usudio pozabaviti Vladimir Šeks.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su simptomi jedne psihičke bolesti već visoko uznapredovali, da se radi o jednoj progresiji, nisam stručnjak, ali da se radi o jednom koktelu određenih poremećaja osobnosti", smatra Vladimir Šeks.

Takav Milanović, primjećuju drugi, bio je isti i puno prije Trumpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je zadnjih godinu dana otkako je izabran za predsjednika nešto slobodniji, i razigraniji i direktniji i grublji i ružniji, nego što je bio dosad, jer kao što je i sam rekao, nije član stranke, ne odgovara nikome, a i jedini način komunikacije mu je obraćanje javnosti", izjavio je urednik politike na Telegramu Jasmin Klarić.

"Zastarjelom Facebooku jer ja ne koristim Twitter jer Twitter je za hejtere, dakle to je špricanje zmijskog otrova. Facebook je štivo, to je tekst", smatra predsjednik Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino ako plan nije cijelo vrijeme da se sa svađom sa predsjednikom do daljnjeg blokira izbor bilo koga na čelo Vrhovnog suda. Ako je to plan, a nije isključeno, onda neće doći do ublažavanja retorike, i neće doći do dogovora", objasnio je urednik politike na Telegramu Jasmin Klarić.

A za razliku od Donalda Trumpa, Facebook Milanoviću sigurno neće ugasiti profil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo