ukazivanje na nepravdu / Novinarka najavila performans: 'Skinut ću se gola pred DORH-om i izmetom gađati kriminalce'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Anzulović je u objavi također istaknula kako će u ponedjeljak u 13 sati održati konferenciju za novinare ispred ulaza u zgradu DORH-a

31.7.2018.
8:48
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Presuda u arbitražnom sporu koji je Republika Hrvatska izgubila pred Međunarodnim centrom za rješavanje sporova u Washingtonu od Gjure Gavrilovića, vlasnika mesne industrije Gavrilović, razljutila je novinarku Ivu Anzulović.

“Zalit ću izmetom ponaosob svakoga tko je u objavama novinara bio argumentirano dokazan kao kriminalac. Od danas, nitko kome je novinar dokazao kriminal neće se osjećati sigurnim na javnoj površini, kao niti institucije, jer nikada neće znati kada ću, gdje i na koji način gađati izmetom”, napisala je u statusu na Facebooku Anzulović, novinarka i aktivistkinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je moj način da odam najveće poštovanje hrvatskim novinarima koji su dali najbolje od novinarstva unatrag 27 i više godina i sa velikim ću zadovoljstvom i ponosom raditi na svom uhićenju i odlasku na služenje zatvorske kazne”, stoji na kraju njezine objave. 

Podsjetimo, Gavrilović je tužio Hrvatsku krajem 2012. godine zahtijevajući isplatu odštete u iznosu od čak 198,5 milijuna eura, a ICSID je prošlog tjedna presudio da mu Republika Hrvatska mora isplatiti 1,45 posto od traženog iznosa, oko 22 milijuna kuna, uz zaključak da je država “bespravno izvlastila imovinu tvrtke Gavrilović”. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom spomenute presude, Anzulović je u objavi također istaknula kako će u ponedjeljak u 13 sati održati konferenciju za novinare ispred ulaza u zgradu DORH-a, i to potpuno gola. 

Anzulović se i ranije zalagala za rasvjetljavanje kriminalne pozadine u stjecanju vlasništva nad Mesnom industrijom Gavrilović, glavnim krivcem za gubitak arbitražnog spora u Washingtonu drži DORH odnosno Borisa Koketija, zamjenika glavnog državnog odvjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novinarka Anzulović će izliti 27 litara psećeg izmeta pred ulazom u zgradu DORH-a kako bi ukazala na nezakonitosti koje ova institucija kontinuirano čini protiv građana Republike Hrvatske pa tako i u procesu obrane pred ICSID sudom u Washingtonu a koje je bilo pod vodstvom zamjenika državnog odvjetnika – Borisa Koketija. Novinarka Anzulović će tijekom konferencije biti potpuno naga kako bi ukazala na imperativ slobode novinarstva i “golih”, istraženih činjenica i dokaza koji su temeljem novinarstva i svake slobodne demokracije. Nakon konferencije, novinarka Anzulović će se odjenuti te svojevoljno i bez pružanja otpora eventualnom uhićenju otići u obližnju Prvu policijsku postaju kako bi prijavila sva netom učinjena djela povrede Prekršajnog zakona a koje, potpuno svjesno i sa namjerom, čini zbog priziva savjesti kao novinarka u službi javnosti a zbog povrede članaka 301, 302, 303, 305 i 306 Kaznenog zakona od strane institucije Državnog odvjetništva Republike Hrvatske u procesu pred ICSID sudom u Washingtonu a protiv dobrobiti te iste javnosti u čijoj službi radi i javno djeluje te za koje je spremna služiti kaznu zatvora”, stoji u njezinoj objavi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo