ODLAZAK MARIĆA / Novog ministra financija Sabor će potvrditi 15. srpnja, Grmoja: 'Niti jedan ministar ne može spasiti ovu Vladu'

'Nije odgovorno da ministar financija u trenutku kad uvodimo euro odlazi s Plenkovićevog Titanika koji je izbušen aferama, korupcijom i inflacijom', kazao je Grmoja

6.7.2022.
19:32
VOYO logo

Ministra Zdravko Marić dao je ostavku na poziciji ministra financija, a njegov nasljednik, kojeg 15. srpnja treba potvrditi Sabor, je Marko Primorac.

RTL-ova reporterka Dajana Šošić u Saboru je o Marićevoj ostavci razgovarala s Nikolom Grmojom iz Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most je svojedobno zbog Marića 'izletio' iz Vlade, a Grmoja je sada komentirao odlazak ministra.

Image
po čemu ćemo ga pamtiti /

Zdravko Marić zadao je težak udarac Vladi, odlazi u ključnom trenutku. I u sjeni najnovije afere s ljetovanjem

Image
po čemu ćemo ga pamtiti /

Zdravko Marić zadao je težak udarac Vladi, odlazi u ključnom trenutku. I u sjeni najnovije afere s ljetovanjem

"Tada smo tražili da ministar Marić ode i Most je na vladi glasao protiv ministra Marića jer smo smatrali da je neprihvatljivo da odlazi u jeku krize oko Agrokora na sastanke s Todorićem. Bio je dobar komunikator, na njega se nisu lijepile afere iako je bio u brdu afera", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja je i kazao da Marić možda odlazi jer je svjestan gospodarske krize ili je upleten u aferu.

"To u ovom trenutku ne možemo znati, ali mislim da nije odgovorno da ministar financija u trenutku kada uvodimo euro kojeg su gurali, a govorili smo da nije dobar trenutak jer će to pojačati inflaciju, da odlazi s Plenkovićevog Titanika koji je izbušen aferama, korupcijom i inflacijom", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i budućeg ministra financija Marka Primorca.

"Mislim da niti jedan ministar ne može spasiti ovu Vladu i pogrešan smjer u kojem ide i nekako preokrenuti priču. Potrebni su nam novi izbori, vlada koja će se obračunati s korupcijom, učiniti Hrvatsku mjestom jednakih prilika za sve građane i koja će se ozbiljno posvetiti egzistencijalnim problemima građana. Ova Vlada to ne čini. Tražimo izbore, povjerenje hrvatskih građana, mislimo da možemo kvalitetnije i poštenije voditi zemlju", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja je komentirajući arbitražu s MOL-om kazao da ona nema veze s izjavom Bože Petrova iz 2016.

"Ovo je arbitraža za plinski biznis. Mađari su dobili 18 posto onoga što su tražili, tako da možemo reći da je Hrvatska dobar dio svojih zahtjeva ispunila. Da je Božo Petrov tvrdio išta drugačije od onog što je tvrdio u javnosti da dobro stojimo u arbitraži bio bi glup čovjek ili izdajnik. Cijela priča INA-e i MOL-a je započeo od SDP-a koji je predao dio INA-e MOL-u, a onda Ive Sanadera koji je korupcijom predao upravljačka prava", kazao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike