Prilagodili rad / NSK nastavlja s radom i uslugama koje su moguće na daljinu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Djelatnici će na upite odgovarati telefonski i putem elektroničke pošte te je na raspolaganju i usluga Pitajte knjižničara

19.3.2020.
12:24
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu prilagodila je rad uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite te će do daljnjega biti zatvorena, a posebno uspostavljenim rasporedom dežurstava osigurat će pružanje samo onih usluga koje je moguće pružiti "na daljinu".

Djelatnici Knjižnice odgovarat će na telefonske upite i upite elektroničkom poštom, a tu su i usluge Odjela Bibliografsko središte, ureda za izradu CIP zapisa, ureda za ISBN, ISSN i ISMN te ureda za DOI, priopćeno je iz NSK. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građa Knjižnice, naglašava se, može se pretraživati korištenjem Kataloga NSK te portala NSK s digitaliziranom i izvornom digitalnom građom – Digitalne zbirke NSK, Stare hrvatske novine, Stari hrvatski časopisi, Hrvatski arhiv weba, Nacionalni repozitorij završnih i diplomskih radova, Nacionalni repozitorij disertacija i znanstvenih magistarskih radova, Virtualne izložbe i Glagoljica.hr.

Osim toga, Knjižnica će nastaviti s pružanjem stručne i tehničke potpore knjižnicama članicama Integriranog knjižničnog sustava preko portala IKS i BUKI, kao i stručno-savjetodavne potpore u poslovanju školskih, narodnih, visokoškolskih i specijalnih knjižnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnicima i nadalje stoji na raspolaganju usluga Pitajte knjižničara, te usluge povezane s pružanjem bibliografsko-referalnih i kataložnih informacija, kao i bibliometrijske usluge, napominje NSK.

Rok posudbe za sve trenutačno posuđene knjige produljen je do 20. travnja, navodi NSK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjižnica poziva svoje korisnike da prate daljnje obavijesti na Portalu Knjižnice i profilima Knjižnice na društvenim mrežama vezane uz izmjene u radu Knjižnice uslijed provođenja mjera suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo