POZVAO NA JEDINSTVO HRVATSKE / O arbitraži se oglasio i Bandić: 'Hrvatskoj ne treba niti centimetar kvadratni slovenskog akvatorija'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Stranka rada i solidarnosti zalaže se za hrvatski konsenzus i inzistira na pregovorima u kojima će na adekvatan način biti zaštićen hrvatski akvatorij'

30.6.2017.
19:39
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik BM 365 - Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić pozvao je na jedinstvo Hrvatske u vezi razgraničenja u Savudrijskoj vali radi jačanja pozicije predsjednice i premijera, kako bi se mogli nositi s pritiscima iz Europske unije i svijeta te imati čvrst oslonac za buduće bilateralne pregovore.

U jednom od najtežih trenutaka za Republiku Hrvatsku i sve njene građane u novijoj povijesti, nema mjesta za stranačka prepucavanja, poručuje Bandić u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni koji misle hrvatski i žele Hrvatsku na dobrobit svojoj djeci, moraju pristupiti državnički, tj. Republika Hrvatska mora imati zajednički stav u pitanju razgraničenja u Savudrijskoj vali kako bi ojačala poziciju predsjednici i premijeru, kako bi se mogli nositi s raznim pritiscima iz Europske unije i svijeta te imati čvrst oslonac za buduće bilateralne pregovore.

Ova situacija pokazuje da nema trajnih saveznika nego da postoje samo interesi. U Hrvatskoj se sada ne smije strančariti i tući za jeftine političke poene, jer su ugroženi njezini vitalni nacionalni interesi, smatra Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranka rada i solidarnosti zalaže se za hrvatski konsenzus i inzistira na pregovorima u kojima će na adekvatan način biti zaštićen hrvatski akvatorij. Hrvatskoj ne treba niti centimetar kvadratni slovenskog akvatorija, poručuje Bandić i ističe da je pravično razgraničenje između Republike Hrvatske i Republike Slovenije jamstvo budućih kvalitetnih dobrosusjedskih odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo