informirajte se / Obavijest iz HAK-a: 'Uoči Svih svetih uvodi se poseban režim prometa'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U povodu nadolazaćeg blagdana Svih svetih uvest će se poseban režim prometa, kako bi se što lakše omogućio pristup gradskim i mjesnim grobljima

30.10.2016.
10:20
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Povoljni su vremenski uvjeti u većem dijelu zemlje, kolnici su suhi, pa je za očekivati u prometu veći broj motociklista i biciklista. U povodu nadolazaćeg blagdana Svih svetih uvest će se poseban režim prometa, kako bi se što lakše omogućio pristup gradskim i mjesnim grobljima, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub.

Bit će zabranjen promet motornim vozilima - osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i auto-taxi vozilima. Redovite autobusne linije koje vode prema velikim  gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona bit će u ponedjeljak, 31. listopada od 15 do 23 sata, te na blagdan Svih svetih, u utorak, 1. studenog, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama te državnoj cesti DC1.

Počinje zimsko računanje vremena i u tome razdoblju od posljednjeg vikenda u listopadu, pa sve do posljednjeg vikenda u ožujku, na motornim vozilima, za vrijeme vožnje i danju moraju biti uključena kratka svjetla. Motocikli tijekom cijele godine moraju imati uključena svjetla za vrijeme vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je oko 2 km.

Pojačan je putnički promet u oba smjera na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Kako se u vrijeme nadolazećeg blagdana Svih svetih očekuju gužve i duža čekanja savjetuje se vozačima teretnih vozila da do 2. studenog od 7 do 19 sati koriste alternativne granične prijelaze, a granični prijelaz Županja samo u večernjim satima, odnosno nakon 19 sati.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će zabranjen promet u Republici Sloveniji (očekuju se gužve i čekanja na graničnim prijelazima Bregana, Pasjak, Rupa i Macelj): u nedjelju, 30. listopada, od 8 do 21 sat;  31. listopada od  8 do 21 sat; 1. studenoga, utorak, (Svi sveti), od 8 do 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju brod na liniji Šipan - Lopud - Koločep - Dubrovnik isplovit će iz Dubrovnika u 20 sati, umjesto u 18,30 sati.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo