TALIJANSKA ZASTAVA NA GRADINI / Obersnel o novoj provokaciji: 'Iz kojekakvih rupa proviruje polusvijet koji bi svojatao tuđe teritorije'

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Trojica mladića izvjesili su talijansku zastavu na Trsatskoj gradini

29.6.2019.
19:11
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel vješanje talijanske zastave na Trsatsku gradinu  nazvao je kakavičjim pokušajem provokacije. 

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vješanje talijanske zastave na Trsatsku gradinu tek je kukavički pokušaj provokacije u režiji nekolicine mladića koji čak nisu imali hrabrosti pokazati svoja lica u videu kojim se hvale svojim bijednim postupkom. Rijeka je hrvatski grad i uvijek će to biti.  

Nažalost, slične poruke u posljednje vrijeme slušamo i od visokopozicioniranih političara susjednih zemalja. Isto tako, činjenica je da se diljem Europe i svijeta pa tako i u Hrvatskoj šire ideje koje uporište imaju u nacionalizmu i fašizmu i da iz kojekakvih rupa proviruje polusvijet koji bi svojatao tuđe teritorije, susjedima brojio krvna zrnca i dijelio pravdu na osnovi boje kože, nacionalnosti, vjere... Vjerujem da je upravo takva klima ohrabrila i ovu smiješnu trojku koja zamućenih lica svojata naš grad i čiji postupak najoštrije osuđujem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, upravo radi takve klime u društvu, svi mi moramo dobro razmisliti kakvu budućnost želimo i svojim načinom života, postupcima i razmišljanjima pokušati utjecati na zaustavljanje širenja opasnih ideja kako bi i u godinama koje dolaze živjeli u slobodi, prihvaćanju, miru i toleranciji“, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo