pozivaju se na Ustav / Obersnel oštro uzvratio predsjednici: 'Zadnja je koja bi mogla izjaviti da podržava referendumsko pitanje'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

'Neka pročita Ustav, a onda možemo razgovarati o onome što sam napravio', poručio je riječki gradonačelnik predsjednici Grabar-Kitarović

4.6.2018.
11:15
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom posljednjih dana podigla je podosta prašine zbog svog stava o referendumu za izmjenu izbornog zakona. Naime, osim što je kazala kako treba poštivati volju naroda, predsjednica je poručila kako bi se Ustavni sud mogao pozabaviti odlukama nekih gradonačelnika koji nisu dopustili prikupljanje potpisa za referendum misleći pritom na Sisak, Rijeku, Gradac i Samobor.

Izjavu predsjednice Grabar-Kitarović komentirao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. "Predlažem predsjednici da prvo pročita Ustav i tada će shvatiti da je ona jedna od institucija koje moraju štititi Ustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja je koja bi mogla izjaviti da podržava referendumsko pitanje kojim se ograničavaju prava nacionalnih manjina, s obzirom da je njihova jednakost među osnovnim ustavnim vrednotama.

Dakle, neka pročita Ustav, a onda možemo razgovarati o onome što sam napravio. Svjestan sam da je taj postupak bio, ajmo reći, ruban, ali nisam prekršio niti jedan propis", kazao je Obersnel za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo