SMRT GRADONAČELNIKA / Obitelj Milana Bandića oglasila se priopćenjem: 'Molimo sveopću javnost da ga poštedi medijskog linča'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Svaka obitelj, pa tako i obitelj pokojnog Milana Bandića, ima se pravo dostojanstveno oprostiti od svog voljenog pokojnika, stoji u priopćenju

11.3.2021.
17:01
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Obitelj Milana Bandića, preko svoje odvjetnice Ksenije Vržine, oglasila se priopćenjem. 

Priopćenje obitelji Milana Bandića prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obraćam Vam se kao punomoćnik obitelji pokojnog gradonačelnika Grada ZAgreba Milana Bandića u vezi medijskih natpisa o okolnostima i smrti pokojnika te molim sveopću javnost da ih poštedi medijskog linča. 

Neposredno nakon smrti pokojnog gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića razni mediji su počeli objavljivati i prenositi uvredljive i klevetničke navode o pokojniku zbog čega su prodrli u privatnost pokojnika, ali i u privatni život njegove obitelji. Naime, obitelj pokojnika je za vrijeme dok je pokojnik obnašao funkciju gradonačelnika Grada Zagreba izbjegavala javni život i medije, te to namjerava i u budućnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvredljivim i klevetničkim objavama o pokojniku mediji su prekršili pravila humanosti i pijeteta, povrijedili su pravo osobnosti, čast, ugled, dostojanstvo, privatnu i intimnu sferu pokojnika i njegove obitelji, čime su nanijeli veliku duševnu bol obitelji pokojnika. 

Image
kontradiktorne izjave /

Smrt obavijena velom tajni: Evo što piše u kaznenoj prijavi protiv Natalije Price i Bandićevih suradnika

Image
kontradiktorne izjave /

Smrt obavijena velom tajni: Evo što piše u kaznenoj prijavi protiv Natalije Price i Bandićevih suradnika

Svaka obitelj, pa tako i obitelj pokojnog Milana Bandića, ima se pravo dostojanstveno oprostiti od svog voljenog pokojnika, a što uvredljivi i klevetnički navodi u medijima ne dozvoljavaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljudsko dostojanstvo i pravo na privatnost i privatni život su nepovredivi i zajamčeni Ustavom Republike Hrvatske i Poveljom Europske unije o temeljnim pravima, te stoga zahtijevam u ime obitelji Bandić da se navedena prava poštuju, jer će u protivnom obitelj Bandić sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske biti primorana zatražiti zaštitu od nadležnih tijela", stoji u priopćenju obitelji Bandić. 

Oglasio se i Grad

Uz to, i Grad Zagreb je danas odgovorio na pitanje koje smo mu postavili prije tri dana i tražili potvrdu informacije da je Hitna pomoć 27. veljače na intervenciju po zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića došla na adresu I. Vidovčica 24. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštujući dostojanstvo svakog pokojnika i njegove obitelji pa tako i gradonačelnika gospodina Milana Bandića, kao i javno iznesen zahtjev obitelji Bandić nismo u mogućnosti odgovarati na pitanja i istupati o pokojnikovom zdravstvenom stanju i njegovoj smrti", stoji u odgovoru Grada Zagreba uz koji su poslali i priopćenje obitelji.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo