nagradili ju zbog fotke / Obitelj Vrsaljko oduševila varaždinsku ravnateljicu: 'Svi su divni, nogama su čvrsto na zemlji'

Image
Foto: Facebook/Vijesti.hr

Varaždinska ravnateljica dobila je neočekivano nagradu od obitelji Vrsaljko zbog riječi hvale na njegovu upečatljivu fotografiju

1.8.2018.
17:12
Facebook/Vijesti.hr
VOYO logo

Fotografija na kojoj Šime Vrsaljko s osmijehom na licu leži na hrvatskoj zastavi zasigurno je jedna od najupečatljivijih scena sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Fotografija se dan nakon pobjede nad Engleskom u polufinalu proširila internetom, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, a posebno je dirnula i jednu varaždinsku ravnateljicu, koja je ostala oduševljena tom spontanom gestom Šime Vrsaljka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim... Jeste li ikada ikoga igdje vidjeli da ovako postupa sa svojom zastavom", zapitala se ravnateljica Osnovne škole ‘Vladimir Nazor’ u Svetom Iliji, nedaleko od Varaždina. 

"Upijala sam svaki trenutak postupanja ovoga mladića sa svojom zastavom: kako ju uzima, kako u njegovim rukama prestaje biti sintetičko platno i postaje najfinija lepršava svila, kako ju nježno polaže na zemlju, kako njegovi snažni, muški, čvrsti prsti postaju meki i titravi dok joj nježno namješta rubove, kako strpljivo čeka da joj se svaki nabor priljubi uz zemlju, kako ju potom meko, najmekše poravnava i kako liježe na zemlju... Kako je prvo kleknuo pred njome, zatim se priljubio uz travu te s djetinjom - neuvjetovanom i čistom - ljubavlju položio svoju (inače otkvačenu, šašastu, ludu) glavu na najdraže mjesto na svijetu i smije se osmijehom u kojemu se smijemo svi kojima je Hrvatska u srcu i koji ne prate nogomet, nego nešto puno više od igre. Šime, hvala ti za najljepšu sliku Svjetskoga nogometnog prvenstva 2018.", napisala je u nastavku posta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kratkom roku status je prikupio više od 1.700 reakcija i podijeljen je gotovo 400 puta. Očekivano ili ne, status je došao i do obitelji Vrsaljko, a Anđelku je čekalo veliko iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon objave, Anđeli se javio Andrej Vrsaljko, Šimin rođak. 

"Odmah je nazvao, sjajan mladić, on je zapravo duša cijeloga dočeka u Nadinu. Rekao mi je da u rodnom Nadinu pripremaju doček Šimi. ‘Kad prođu gužve, mi vas molimo da budete naša specijalna gošća na dočeku. Svi smo pročitali vaš tekst, ja sam bio sa Šimom u hotelskoj sobi dok ga je on čitao, i bio je silno ganut. Ako nemate auto, mi dolazimo po vas, osiguravamo vam smještaj, dođite s obitelj kao naš gost’, rekao mi je. Bila sam toliko dirnuta da nismo puno razmišljali", izjavila je Rihtarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju 21. srpnja cijela obitelj Rihtarić se uputila u Nadin. Anđelka naglašava kako se nitko u obitelji Vrsaljko nije držao uzvišeno, poput neke zvijezde. Dočekali su ih i odveli prvo u kuću Andrejevih roditelja, a potom kod Šiminog strica gdje je zapravo bio doček za širu obitelj. Mate Bulić je uz obitelj Rihtarić ondje također bio počasni gost. Nakon nekog vremena, stigao je i sam Šime Vrsaljko. 

"Ljudi jednostavni i topli, srdačni, izravni, bez zadrške. Kad je Šime došao, sva djeca i mi svi odrasli bili smo tako veseli… Emocije se u protekla dva tjedna, otkad je završilo Svjetsko nogometno prvenstvo, nisu uopće ispraznile. Svi su ga okružili, grlili, čestitali, a dočekali smo ga pjevajući mu onu omiljenu 'Nije u šoldima sve'', oduševljeno je ispričala Rihtarić, koja je uskoro pričala licem u lice sa Šimom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduševila me kod njega u izravnome susretu nevjerojatna skromnost, jednostavnost, poniznost – to je zaista riječ koja ga opisuje, koliko god ona danas bila mnogo izgovarana. Mogao bi biti umišljen i ohol,  ali ni u njegovu govoru tijela nema bahatosti, nema razmetljivosti. On je baš ostao taj dečko odakle je potekao. Ta njegova srdačnost, jednostavnost i toplina bila mi je najimpresivnija od svega", zaključila je ravnateljica. 

Vrsaljko joj je rekao kako ju je duboko dirno njezin status te kako je napisala točno ono što je on u tom trenutku osjećao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno ju je dirnula jedna Šimina rečenica. Naime, kad mu je rekla kako smo mu svi zahvalni za ono što je za Hrvatsku učinio na prvenstvu, Šime je rekao: 'Nisam to učinio ja, to smo učinili svi mi zajedno!' – I ta njegova, potpuno spontana izjava svjedoči o tome koliko je skroman i čvrsto na zemlji", zaključila je, piše Jutarnji.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo