5. kolovoza / Objavili službeni program obilježavanja 27 godina od VRO Oluja u Kninu, počinje već u 6.30 sati

Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Na kraju svečanosti predviđen je nastup akrobatske grupe "Krila Oluje" i prelet helikoptera Oružanih snaga RH i policije

3.8.2022.
13:42
Duško Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Ministarstvo obrane objavilo je danas program obilježavanja 27. obljetnice VRO Oluja u Kninu, odnosno Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja:

Program će započeti u 6.30 sati budnicom ulicama grada Knina. Na pomoćnom igralištu stadiona NK Dinara bit će organiziran taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja koji će se moći razgledati od 8 do 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 9.00 sati izaslanstva će polagati vijence kod spomenika "Oluja 95" na Trgu dr. Ante Starčevića. Središnja svečanost na stadionu NK Dinara počet će u 9.40. U isto vrijeme na Kninskoj tvrđavi predviđeno je podizanje zastave Republike Hrvatske.

Na stadionu NK Dinara čitat će se povjesnica VRO Oluja i imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Dok se budu čitala imena smrtno stradalih hrvatskih branitelja u VRO Oluja, 122 kadeta HV-a i 122 kadeta policije na Kninskoj tvrđavi istupit će u postroj u spomen na 244 hrvatska branitelja, od kojih su 242 smrtno stradala i 2 nestala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju svečanosti predviđen je nastup akrobatske grupe "Krila Oluje" i prelet helikoptera Oružanih snaga RH i policije.

Misno slavlje u 11.45 u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta predvodit će šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je Udruga veterana 4. gardijske brigade na svojoj stranici objavila da će se od 11.30 do 14 na igralištu osnovne škole kod gradskog poglavarstva dijeliti vojnički grah, a da će se podizanje državne zastave moći pratiti na stadionu preko video zida.

Odranije je bilo poznato, a to je danas na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen program, i potvrđeno, da će navečer u Kninu povodom proslave godišnjice "Oluje" nastupiti Doris Dragović i grupa Opća opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo