nove informacije / Objavljen dokument iz rujna 2017. godine: SAD dozvolio prodaju F-16 Baraka?

Image

U dokumentu se navodi i specifikacija u kojoj stoji da Hrvatskoj može biti isporučen modernizirani izraelski F-16 opremljen izraelskim “mozgom” zrakoplova

30.1.2019.
20:09
VOYO logo

Još je u rujnu 2017. iz američkog State Departmenta Državi Izrael poslan dokument u kojem se jasno kaže da Izrael Hrvatskoj može ponuditi i prodati F-16 C/D u tzv. Barak konfiguraciji. U dokumentu se navodi i specifikacija u kojoj stoji da Hrvatskoj može biti isporučen modernizirani izraelski F-16 opremljen izraelskim “mozgom” zrakoplova tzv. misijskim kompjutorom izraelskog proizvođača Elbita.  

Večernji list donosi dokument koji ruši tvrdnje da je hrvatska ignorirala američka upozorenja. Više je puta dobila zeleno svjetlo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz američku redovnu tehnologiju, pored izraelskog misijskog kompjutora, navodi se i drugi najvažniji dio opreme Baraka, a to je oprema za elektroničko ratovanje, tzv. RWR izraelskog proizvođača Elisra.

To američko odobrenje poslano je Izraelu otprilike dva tjedna prije nego je Hrvatska, 3. listopada 2017., javno otvorila ponude za nabavu višenamjenskog borbenog zrakoplova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slanje tog dokumenta bilo je ključno da bi se Izrael uopće natjecao, a to je ujedno bio i najvažniji signal Hrvatskoj da se može odlučiti za nabavu Baraka, tvrdi Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo