mihalinec smiruje / Objavljen mail - Kako je šef sindikata nastavnika 'okrenuo ploču' o koeficijentima i dodacima

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Branimir Mihalinec uvjerava da nenastavno osoblje nije oštećeno time što im nisu odobreni koeficijenti

5.12.2019.
9:50
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Prema dogovoru Vlade i sindikata kojim je okončan 36-dnevni štrajk u školama, samo nastavno osoblje dobit će povećanje koeficijenata od 6,11 posto iako su sindikati od početka tražili i govorili da će tako biti za svo osoblje. 

No, za ostale zaposlenike, takozvano nenastavno osoblje, ispregovarani su dodaci u istom iznosu. To je izazvalo nezadovoljstvo nenastavnog osoblja, koje je sindikate prozvalo izdajicama te su njihovi sindikati najavili nove prosvjede

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telegram je objavio mail koji je jednoj nezadovoljnoj djelatnici u školi poslao Branimir Mihalinec, šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, u kojem tvrdi da nije važno što nenastavno osoblje nije dobilo veće koeficijente jer su dobili dodatke.

"Mi smo se izborili za sve jednako, svi će imati povećanje od 6,11 posto uz 6,12 posto osnovice koju smo izborili našim štrajkom. Za nenastavno osoblje smo morali ugovoriti povećanje kroz dodatke na plaće. Nenastavno osoblje nije oštećeno, već upravo suprotno, njihova povećanja su značajno jače osigurana od onih kojima se povećava koeficijent", piše Mihalinec u odgovoru gospođi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihalinec je od početka štrajka tvrdio kako dodaci za sindikate nisu ni predmet razgovora jer oni žele samo koeficijente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo