izvlačenje novca iz dinama / Objavljena presuda Zdravku Mamiću: Lovren nije ni imao aneksa ugovora, a Modrićev je antedatiran

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Najvažnije pitanje suđenja bilo je jesu li Modrić i Lovren imali pravo na 50 posto transfernog obeštećanja

8.11.2018.
21:02
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Županijski sud u Osijeku objavio je pisanu presudu Zdravku Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru. Iz obrazloženja presude proizlazi da aneksi ugovora o podjeli transfernog obeštećenja između Dinama, Luke Modrića i Dejana Lovrena nisu postojali, odnosno dokumenti su lažno napravljeni i antedatirani kako bi se priskrbila nepripadna imovinska korist Zdravku i Zoranu Mamiću.

Sudac Darko Krušlin u obrazloženju presude na 269 stranica navodi kako su obrane optuženih bile "neuvjerljive i nelogične te sračunate izbjegavanju njihove kazneno-pravne odgovornosti" te da su iskazi većine svjedoka, tako i Modrića i Lovrena,  imali "očitu namjeru da pogoduju obranama okrivljenika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažnije pitanje suđenja bilo je jesu li Modrić prilikom odlaska iz Dinama u Tottenham i Lovren prilikom odlaska u Olympique Lyon imali pravo na 50 posto transfernog obeštećanja.

Modrić nije imao zaključen aneks ugovora o podjeli transfera

Sudsko vijeće smatra kako na to nisu imali pravo te da je u Modrićevom slučaju zaključeno da je aneks ugovora antedatiran, a u Lovrenovom da nije ni imao potpisan aneks o podjeli transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vještačenjem računala zaplijenjenog u prostorijama Dinama, utvrđeno je "da je sporazum o načinu isplate dijela transfera zaključen između Dinama i Modrića, a datiran 29. 4. 2008. ustvari zaključen i potpisan iza 24. veljače 2009., a ne tri dana od zaključenja ugovora o transferu Luke Modrića u Tottenham, a kako to u svojoj obrani tvrdi Zdravko Mamić. Sve naprijed navedeno upućuje na nedvojbeni zaključak da Luka Modrić u trenutku odlaska iz Dinama nije imao zaključen aneks ugovora o podjeli transfernog obeštećenja s klubom te stoga nije imao pravo na podjelu transfera." 

Lovren nije ni imao aneks ugovora

U Lovrenovom slučaju sud tvrdi da "igrač nije imao zaključen aneks kojim se regulira podjela obeštećenja između njega i kluba te da je do zaključenja istoga ustvari došlo za vrijeme trajanja poreznog nadzora u Dinamu, a sve s ciljem da se Zoranu Mamiću na teret Dinama osiguraju novčana sredstva iz kojih će vratiti dobivene pozajmice čime bi Dinamo ujedno izbjegao plaćanje poreza na drugi dohodak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Mamići, Vrbanović i Pernar u lipnju ove godine prema presudi su nepravomoćno osuđeni na zatvorske kazne zbog izvlačenja 115,8 milijuna kuna iz Dinama. Zdravko Mamić dobio je 6 i pol godina zatvora, Zoran 4 godina i 11 mjeseci, Vrbanović tri godine, a Pernar 4 godine i 2 mjeseca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo