jesenski rok / Objavljene konačne rang-liste za upis na fakultete. I nakon dva roka ostalo jako puno slobodnih mjesta

Image
Foto: Shutterstock

Nakon provedena oba upisna roka nepopunjeno je ostalo 10.792 upisnih mjesta na preddiplomskim i integriranim studijskim programima

19.9.2022.
17:38
Shutterstock
VOYO logo

Objavljene su konačne rang-liste za upis kandidata na studijske programe u jesenskom roku. Međutim, i nakon dva upisna roka na visokim učilištima ostalo je slobodno gotovo 11 tisuća upisnih mjesta, piše Jutarnji.

Naime, ljetnom upisnom roku ponuđeno je više od 40 tisuća mjesta na 908 studijskih programa. Prijavilo se 30.528 kandidata, a pravo upisa ostvarilo ih je 25.625. U jesenskom je upisnom roku ponuđeno bilo 779 studijskih programa s ukupno 14.797 upisnih mjesta. Prijavilo se 5.746 kandidata, a pravo upisa ostvarilo ih je 4.005.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon provedena oba upisna roka nepopunjeno je ostalo 10.792 upisnih mjesta na preddiplomskim i integriranim studijskim programima.

Najpoželjniji su bili studij glume na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, poslovna ekonomija (stručni studij) na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu te studij prometa na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo