Stiže i Gotovina / Objavljene upute za 25. obljetnicu Oluje: Bit će manje uzvanika, ne zna se hoće li doći Pupovac

Image
Foto: Pixsell

Još se ne zna točan broj uzvanika

27.7.2020.
20:50
Pixsell
VOYO logo

Nekoliko dana uoči obljentice Oluje u Kninu, Hrvatski zavod za javno zdravstvo konačno je dao preporuke kako bi ta proslava trebala izgledati. Za razliku od prošlih godina neće biti velikog slavlja - broj sudionika bit će ograničen.

Ministarstvo obrane snimilo je i spot kojim građane pozivaju da Oluju proslave doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako će program biti isti kao prethodnih godina, 25. obljetnica Oluje će biti prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Tako prvi puta neće biti gužve, te će biti pozvano puno manje gostiju nego inače. 

Image
HOĆETE LI JE KORISTITI? /

Saznajte jeste li pod rizikom od zaraze: Stigla je hrvatska aplikacija za praćenje kontakata zaraženih koronavirusom

Image
HOĆETE LI JE KORISTITI? /

Saznajte jeste li pod rizikom od zaraze: Stigla je hrvatska aplikacija za praćenje kontakata zaraženih koronavirusom

'' Ne može više biti ljudi, kao što je bilo prije. Znate da je na Kninskoj tvrđavi prilikom podizanja zastave uvijek bila gužva i uvijek je bilo preko 300 ljudi. Danas su preporuke da je to manje od 100 ljudi", rekao je Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalji proslave dogovarali su na sastanku u  MORH-u.

Još se ne zna koliko će točno uzvanika biti na glavnom kninskom trgu, no svi će sjediti. Broj mjesta bit će ograničen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi nismo ovdje da bi nekome branili ili ga posebno pozivali. Pozivamo sve da razumiju situaciju u kojoj jesmo kao organizatori, ali isto tako da se razumije situacija vezano za epidemiološke mjere i da u skladu s time i postupe", dodao je Jakop. 

U Knin dolazi  državni vrh. Još je neizvjesno hoće li se tamo pojaviti SDSS-ov potpredsjednik Vlade, kao ni hoće li se iz Vlade ići u Grubore, mjesto gdje su u kolovozu ' 95.ubijeni srpski civili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović komentirao je: ''O tome još nismo razgovarali, ali možemo o tome razgovarat, zašto ne". Na pitanje: "Hoće li to ovisiti o otme hoće li se netko iz SDSS-a pojaviti na obilježavanju u Kninu?", rekao je:  "Ne bih banalizirao stvari ovako kako vi  to postavljate". Dodao je da ne zna što je g. Pupovac govorio, al i da oni imaju kontinuirani dijalog na dobrobit svih građana Republike Hrvatske.

Miloradu Pupovcu i Borisu Miloševiću umirovljeni general i saborski zastupnik Hrvatskih suverenista poručuje da im je mjesto je u Kninu. Na ovogodišnju proslavu on dolazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ako ne dođu to znači da i dalje prirkriveno održavaju agresiju na Republiku Hrvatsku, velikosrpstvo to znači da će i dalje ostat na tragu da njima Zagreb nije glavni grad, nego Beograd'', rekao je Željko Sačić

U Knin stiže i umirovljeni general Gotovina - velika su očekivanja od njegovog govora, kojeg će održati na središnjem kninskom trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred Kluba zastupnika HDZ-a javila se Damira Gregoret. Premijer Plenković rekao je kako se razgovara o dolasku Miloševića na 25. obljetnicu Oluje, ali nema još konačnog dogovora. Prošlog tjedna čuli smo da će Milorad Pupovac ići u Grubore, što je bila jasna poruka. 

Premijer Plenković dodao je za kraj kako će se, unatoč epidemiološkim mjerama, obljetnica održati dostojanstveno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnici idu na godišnji odmor

Sutra se očekuje žestoka rasprava u Saboru - razgovarat će o Zakonu o obnovi potresa. Inače, dodajmo da nakon petka saborski zastupnici idu na stanku koja će trajati do 2. rujna. Tada će, negdje, biti donesen zakon. 



Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo