događaji iz 1991. / Objavljeni dokumenti po kojima je HDZ-ov župan navodno do nesvijesti premlatio dvojicu hrvatskih vojnika

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Akcija mladih dokumentaciju je dostavila Državnom odvjetništvu

30.4.2021.
22:20
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Članovi Akcije mladih optužili su zadarskog župana Božidara Longina da je kao vojni policajac premlaćivao hrvatske vojnik. Večernji list u posjedu je dokumenata u kojima vojnici od kojih je jedan navodno zbog premlaćivanja postao i invalid opisuju događaj iz 1991. godine.

''Prekjučer smo zaprimili obilnu dokumentaciju koja upućuje na ozbiljan događaj iz 1991. godine i koja nas je šokirala. Dostavili smo svu dokumentaciju Državnom odvjetništvu, zajedno s istražnim zakonom. Dokumenti Službe sigurnosti RH i dokumenti Ministarstva obrane nepobitno ga terete za djela koja se svrstavaju u članak 9. kaznenog zakona, a koja se odnosi na zločine iz rata, a za to nema zastare. Djela su šokantna jer se radi o pogreški o postupanju prema dvoje hrvatskih vojnika kojima su oni svjedočili, a zasniva se na tome da je Božidar Longin, tada ratni policajac, premlatio dvojicu hrvatskih vojnika, udarcima u glavu, prsa, vrat i leđa više od 50 puta, dok jedan od njih nije pao u nesvijest. To premlaćivanje počinjeno je pogreškom, pa se možemo zapitati kako su prolazili pripadnici suprotstavljene vojske ako je tako premlatio dva hrvatska vojnika. Imamo svjedočenja tih vojnika i teško je to čitati. Zaslužili su dobiti zadovoljštinu nakon 30 godina i da se napokon uspostavi pravna država. Tu pravnu državu spriječio je HDZ zato što ove dokumente državne službe i ministarstva posjeduju već 30 godina. Na osnovi tih dokumenata jedan od tih vojnika dobio je i invaliditet'', rekla je na konferenciji za novinare Marijana Botić iz Akcije mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DVIJE STRANE ŽUPANIJE /

HDZ-ov župan nagomilao 40-ak terena, a sada kupuje i po Zadru: Potraga istražila kako i zašto!

Image
DVIJE STRANE ŽUPANIJE /

HDZ-ov župan nagomilao 40-ak terena, a sada kupuje i po Zadru: Potraga istražila kako i zašto!

"Ponosan sam na svoju ulogu u Domovinskom ratu i na svoj doprinos u stvaranju naše države, od dobrovoljačkih postrojbi pa do slavne Oluje. Podvale i konstrukcije kojima se današnja opozicija koristi u svrhu prljave predizborne kampanje samo pokazuje bezidejnost i ispraznost njihove politike.  Kada netko nema ni viziju ni program, onda se vraća 30 godina unatrag umjesto da gleda prema budućnosti. Svoju radnu energiju želim i dalje usmjeriti na budućnost i dobrobit građana. Nastavit ćemo, sigurno i dalje, razvijati Zadarsku županiju i stvarati bolje uvjete života svih naših stanovnika", poručio je zadarski župan preko glasnogovornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo