otvoreni natječaj / Objavljeni kandidati za novog glavnog ravnatelja policije. Božinović osobno odradio intervju s njima

Image
Foto: MUP RH

Svaki je kandidat predao i životopis, a neki su svoje dosadašnje iskustvo opisali na više stranica

23.8.2022.
16:24
MUP RH
VOYO logo

MUP je 3. kolovoza ove godine raspisao javni natječaj za glavnog ravnatelja policije. Prijavilo se pet kandidata koji su ispunjavali uvjete.

Naime, tražilo se najmanje 15 godina radnog iskustva u obavljanju policijskih poslova, od čega najmanje 10 godina na radnom mjestu rukovodećeg policijskog službenika, položeno ili stečeno osobno policijsko zvanje glavni policijski savjetnik kao i završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili visoka stručna sprema iz područja društvenih, humanističkih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti, umjetničkog područja i područja biomedicine i zdravstva ili interdisciplinarnog područja znanosti i umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljeni su i dodatni uvjeti: osobna dostojnost za obavljanje policijske službe posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost temeljna sigurnosna provjera, ne smije biti član političke stranke.

Kandidati su pozvani na intervju kojeg je obavio potpredsjednik Vlade i ministar dr. sc. Davor Božinović. Intervjuu su pristupili Nikola Milina, Željko Pilipović, Željko Prša i Damir Takač. Peti kandidat, policijski službenik iz Policijske uprave šibensko-kninske, nije pristupio razgovoru, javljaju iz policije. Svaki je kandidat predao i životopis, a neki su svoje dosadašnje iskustvo opisali na više stranica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavni ravnatelj policije je rukovodeći policijski službenik potkategorije glavni policijski rukovoditelj, a temeljem rezultata provedenog razgovora (intervjua) potpredsjednik Vlade RH i ministar će predložiti Vladi Republike Hrvatske kandidata za imenovanje na vrijeme od pet (5) godina", objavio je MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo