povreda privatnosti / Objavljujete fotografije djece na internetu? Možda vam prijeti kazna zatvora kao ovoj gospođi

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Kako je se tereti, žena je objavila fotografiju maloljetnika na internetu. Optužnica je ostala pravomoćna jer žena, iako je uredno pozvana, nije podnijela pisani odgovor na optužnicu

28.6.2018.
16:04
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo Koprivničko - križevačke županije podignulo je optužnicu protiv žene s bjelovarskog područja zbog kaznenog djela povrede privatnosti djeteta, piše Podravski.hr. 

Kako je se tereti, žena je objavila fotografiju maloljetnika na internetu. Optužnica je ostala pravomoćna jer žena, iako je uredno pozvana, nije podnijela pisani odgovor na optužnicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proglasi li je Općinski sud krivom, prijeti joj do dvije godine zatvora jer se tereti za teži oblik tog kaznenog djela. Optužena je, naime, da je objavom fotografije na internetu kod djeteta izazvala uznemirenost, porugu vršnjaka i drugih osoba te je ugrozila dobrobit djeteta.

"Tijekom ispitivanja optužnice, optužno vijeće je utvrdilo da dokazi i dokumentacija u spisu u dovoljnoj mjeri potvrđuju postojanje osnovane sumnje na razini dovoljne vjerojatnosti da se optužnica potvrdi, a kako nisu ispunjeni uvjeti za odbacivanje optužnice, a nema ni nedostataka za vraćanje optužnice državnom odvjetniku, optužno vijeće je potvrdilo optužnicu", naveli su s Općinskog suda u Bjelovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalje iz optužnice nije moguće doznati s obzirom na to da je riječ o djetetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo