obnova i dalje stoji / Obnova na Banovini zapela pri izgradnji prvih zamjenskih kuća: Danas je probijen rok od 120 dana!

Umjesto useljenja u novi dom – ponovno tuga i razočaranje

1.6.2022.
20:30
VOYO logo

Slika je ovo tužnog završetka jednog sretnog početka! Umjesto u novoj kući, obitelj Vratarić i večeras će spavati u kontejneru. Danas je istekao rok od 120 dana u kojem su se trebali useliti u novu kuću.

"Već sam lud od toga, više mi je pun đon. Naprave, nek' ne naprave, nek' sve nose – više se ne mogu time bavit", ogorčeno je komentirao Dražen Vratarić iz Dužice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici malo dođu, pa odu, pa ih opet nema – zadnji put na gradilištu su bili prije 6 dana.

Image
započeli radovi /

Napokon krenula obnova Banovine: 'Veselim se što ću ponovo živjeti normalno'

Image
započeli radovi /

Napokon krenula obnova Banovine: 'Veselim se što ću ponovo živjeti normalno'

"Ovdje voda leži, krov nije gotov, stolariju nismo dobili, dižu se podovi, ima puno vlage. Radnici ne dođu po 10 dana, dođu jedan dan pa ih opet nema", dodala je Marija Vratarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolje da su nam rekli – nećemo vam napraviti nego ovako, nije ljudski ovo kako se radi", smatra Dražen.

Svjesni su problema i vladajući. Sve ide sporije i jer nedostaje radnika u građevini. Izvođačima je postavljen novi rok od 12 dana u kojem trebaju dovršiti kuću!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom predmetnom slučaju, jako dobro će trebati objasniti razloge kašnjenja, da ne pristupimo ugovornim obvezama koje jasno govore što se događa u slučaju kašnjenja, a to su ugovorni penali", rekao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Goran Hanžek.

Istodobno, još jedan apsurd obnove u Majskim Poljanama. Godinu i pol nakon potresa država i dalje ne uspijeva ukloniti ruševine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek si u nadi, čekaš, danas, sutra – nitko ništa! Dođeš kod jednih, onaj te šalje tamo, onaj 'vamo – oni izgleda ništa ne rade, samo od šaltera do šaltera", komentirala je Ljuba Karapandža iz Majskih Poljana.

Privatni donatori obećali su im sagraditi novu kuću. Materijal je već u dvorištu, ali prije toga Državni ured za obnovu mora srušiti staru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne da je trebalo kuće srušit. Već su svi trebali biti u novim objektima, u novim kućama. Ne znam, ja više nemam odgovora na to, ali ljudi su očajni zovu me svaki dan, više se u kontejnerima ne može bit", kazala je zamjenica gradonačelnice Gline, Branka Bakšić Mitić.

"Mi kao Središnji državni ured postupamo po zakonu i uklanjamo objekte koji imaju odluku za uklanjanje", rekao je Hanžek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A njihova odluku za rušenje nema, ide u konstrukcijsku obnovu iako na kući već 16 mjeseci stoji crvena naljepnica.

"Kuća je sva popucala i ispucala, i temelji su svi popucali, nije nitko ni bio, niti smo dobili rješenje je li za rušenje ili ne, ništa još nismo dobili", kaže Duško Karapandža iz Majskih Poljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da oni budu jedan dan u toj konzervi, u tom kontejneru, na toj vrućini pa bi ih ja pitala bi li drukčije mislili, a mislim da bi", dodala je Ljuba.

U isto vrijeme na prostoru bivše vojarne napokon se radi punom parom. Na ovom bi prostoru za godinu dana trebalo niknuti 8 novih zgrada s oko 300 stanova. Novi stanari nadaju se da će se barem ovaj radovi završiti na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo