Oleksij se oporavlja / Obnovljena je Klinika u Klaićevoj koja je stradala u potresu: Među prvima operirana beba iz Ukrajine

Ako sve bude u redu, mališan će iz bolnice najkasnije u subotu

6.4.2022.
20:00
VOYO logo

Svim ukrajinskim građanima koji su stigli u Hrvatsku osigurana je zdravstvena skrb. Tako je iz Gospića u Zagreb stigao i jedan 11-omjesečni Oleksij. Hitno je operiran u Klinici za dječje bolesti Zagreb, i to u netom obnovljenom operacijskom bloku koji su u posljednje 2 godine pogodila dva potresa i korona.

Iza 11-omjesečnog Oleksija je teška i zahtjevna operacija, no on je sada dobro. Zbog zapetljaja crijeva hitno je iz Gospića u nedjelju prevezen u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je sada dobro jer su se bolnica i osoblje, liječnici i sestre, iznimno dobro brinuli o nama", kazao je Andrij, Oleksijev otac. 

"Na svu sreću išlo je relativno glatko, i beba se vidite brzo oporavila, tako da je nakon 48 sati izašla iz intenzivne njege. Jede na usta, ima stolice, tako da su se i crijeva oporavila, i to je vrlo važno", poručio je Stjepan Višnjić, predstojnik Klinike za dječju kirurgiju u KDB Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
na udaru putinova djeca /

SAD uvodi sankcije Putinovim kćerkama: Žele Rusiju odvesti na 'put ekonomske, financijske i tehnološke izolacije'

Image
na udaru putinova djeca /

SAD uvodi sankcije Putinovim kćerkama: Žele Rusiju odvesti na 'put ekonomske, financijske i tehnološke izolacije'

Ukrajinci Andrij i Nadia s malenim Oleksijem u Hrvatsku su stigli iz Kijeva, i trenutačni dom, zajedno s drugim sunarodnjacima, pronašli u jednom hotelu u Gospiću.

"Živimo u Kijevu, blizu Buče, Hostomelja. Kad smo bili u Kijevu, svjedočili smo ratu nedaleko od vlastite kuće", kaže Andrij.

Tek što su spasili živu glavu, nova, vjerojatno i najgora prijetnja, bolest djeteta. No Oleksij je na vrijeme stigao u prave ruke, operacija je trajala oko sat i pol, a on je jedan od prvih pacijenata operiranih u obnovljenom operacijskom bloku dječje bolnice u Klaićevoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je kod tih zapletaja dječjih posebno u toj dobi se zna desiti da se nekada spontano ponovno ponovi. Tako da ćemo, s obzirom da je kod njega dugo trajalo, ipak biti malo oprezniji i s otpustom", objašnjava Višnjić.

Ako sve bude u redu, mališan će iz bolnice najkasnije u subotu. Obitelj se vraća u Gospić, gdje i planiraju ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ćemo ostati ovdje jer je vaša zemlja jako lijepa i humana. Isto kao i Ukrajina", rekao je Andrij.

Nakon turbulentnih tjedana, nadaju se pronaći barem malo mira.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo