Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
pripremno ročište

Obrana očekuje izmijenjenu optužnicu uoči novog suđenja, Glavaš: 'Neka se proces okonča onako kako netko želi...

Branimir Glavaš i njegovi odvjetnici očekuju da će na pripremnom ročištu za novo suđenje u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' dobiti izmijenjenu optužnicu za ratni zločin nad osječkim Srbima za koji Glavaš od početka tvrdi da nije kriv

Hina/ 23.3.2017. u 10:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

IZVOR SNIMKE: (Marko Lukunic/PIXSELL)

Branimir Glavaš i njegovi odvjetnici očekuju da će na pripremnom ročištu za novo suđenje u slučajevima "garaža" i "selotejp" dobiti izmijenjenu optužnicu za ratni zločin nad osječkim Srbima za koji Glavaš od početka tvrdi da nije kriv.

"Ako dobijemo izmijenjenu optužnicu, a ona je morala biti izmijenjena slijedom odluke Ustavnog suda, a pogotovo ukidnog rješenja Vrhovnog suda... tražit ćemo odgodu kako bi se mogli valjano očitovati", kazao je uoči pripremnog ročišta na zagrebačkom Županijskom sudu Glavašev odvjetnik Dražen Matijević.

Glavaš je, pak, kazao kako od novog suđenja ne očekuje ništa, "obzirom da nije mali broj sudaca koji direktno govore da je hrvatsko pravosuđe 'dno dna', opterećeno velikim problemima". "Neka bude što će biti, neka rade kako rade i neka se proces okonča onako kako netko želi", kazao je Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dodao je kako može ponoviti samo ono što tvrdi već 12 godina, a to je da nije kriv i da je "optužnica bila politički motivirana i montirana".

Pripremno ročište zakazano je nakon što je Vrhovni sud početkom veljače odbio prijedlog da se ponovljeno suđenje Glavašu i ostalima u slučajevima "garaža" i "selotejp" vodi u Osijeku.

Upravo se čita

Image
NOVA SEZONA

Josip razočaran u Nikolu jer je uzeo novce i odustao od 'Života na vagi': 'Mi kad smo došli s treninga rekao je da se zeznuo...'

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, optuženici se, među ostalim, izjašnjavaju o krivnji, a određuju se i dokazi koji će biti izvedeni na suđenju. U konačnici predsjednica sudskog vijeća, sutkinja Tanja Pavelin Borzić, treba odrediti i datum početka novog suđenja.

Sutkinja Pavelin Borzić široj je javnosti postala poznata kada su mediji objavili da policija provjerava porijeklo imovine sutkinje koja vodi nekoliko postupaka protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prvu pravomoćnu presudu Vrhovnog suda Glavašu od osam godina zatvora, temeljem koje je služio zatvorsku kaznu u Mostaru s koje je pušten na privremeni otpust, Ustavni sud ukinuo je na samom početku 2015.

Nakon što je u lipnju prošle godine ponovno razmatrao žalbe na prvostupanjsku presudu u kojima je obrana tražila ukidanje presude, a tužiteljstvo strože kazne Vrhovni sud je 28. srpnja 2016. ukinuo prvostupanjsku presudu i od zagrebačkog Županijskog suda zatražio novo suđenje za ratne zločine nad osječkim Srbima.

Hina/ 23.3.2017. u 10:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
POSEBNO ZA NJEGA

FOTO Plenkoviću suha usta zbog previše pitanja? Ministrima bočice vode, a premijeru - dvije od pola litre

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba