Nakon sukoba na A1 / Obranu novinara uhićenog s torcidašima preuzeo Pavasović Visković, branitelji kažu - pritvor je besmislen

Navijači su nakon utakmice Dinamo - Hajduk i nereda na A1 u zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela. Ali, kažu branitelji, prvenstvo je gotovo

28.5.2022.
19:42
VOYO logo

Ne smiruju se strasti oko jučerašnjeg sastanka u Hrvatskom nogometnog savezu nakon kojeg su padale teške riječi, a sugovornici se vrijeđali i nazivali svinjama. U isto vrijeme 42 pritvorenih s autoceste čeka rasplet svoje pravosudne priče.

Za dio njih odvjetnici su podnijeli žalbe na jednomjesečni pritvor, a obranu uhićenog novinara, doznajemo, preuzeo je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Ostale detalje zna Ilija Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Gost RTL Direkta /

Lalić o Torcidi: 'Morali su mokriti u bocu, to je sadizam. Što da je premijerov sin satima bez hrane i vode?'

Image
Gost RTL Direkta /

Lalić o Torcidi: 'Morali su mokriti u bocu, to je sadizam. Što da je premijerov sin satima bez hrane i vode?'

Dio navijača privedenih nakon nereda na autocesti želi na slobodu i prije isteka jednomjesečnog pritvora. Odvjetnici ulažu žalbe.

"Ulažem žalbu po osnovi nedostatka osnovane sumnje i nepostojanja ozbiljne bojazni da bi osoba počinila novo kazneno djelo. Objektivno, nije moguće više počiniti takvo kazneno djelo budući su sportska natjecanja završila", kazao je Edvard Sušac, odvjetnik jednog od uhićenih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sušac tvrdi da je njegov klijent bio u koloni navijača i da je uhićen iako nije sudjelovao u neredima. Isto za svog branjenika, novinara Matu Prlića, uvjerava i njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Za RTL je potvrdio da je podnio žalbu.

Da je potrebno odvojiti huligane i navijače misli i predsjednik HNS-a koji je, potaknut najvećim incidentom dosad, sazvao aktere na sastanak. Odazvali su se i Dinamo, i Hajduk, i predstvanici MUP-a i svi su bili složni da problem treba riješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijan Kustić, predsjednik HNS-a: "Ono što je bitno da smo se svi dogovorili da moramo poštovati propise koje postoje glede samoga protokola, da će savez i Ravnateljstvo policije potpisati sporazum gdje će se za utakmice visokog rizika održavati operativni sastanci da bi se protokol poštivao i klubovi imaju obavezu komunikacije sa svojim navijačima."

Dogovoreno je da će se tražiti mišljenje navijačkih skupina o tome kako se gostovanja mogu bolje organizirati, ali idilično raspoloženje sklada potrajalo je samo dok nisu izašli na ulicu. Iako je dogovoreno da će o zaključcima sastanka priopćenjem izvijestiti HNS, predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić je odlučio odgovoriti Dinamovom članu uprave Krešimiru Antoliću na prozivke splitskog kluba:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad se nemojte hrvati sa svinjama jer ćete oboje završiti u blatu, samo što će svinja u tome uživati."

Pa je odmah uslijedila reakcija maksimirskog kluba:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po izlasku iz Hrvatskog nogometnog saveza predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić, vjerojatno ponesen euforijom nastalom osvajanjem jednog trofeja nakon devet godina, prekršio je ostvareni dogovor te je dao izjavu medijima u kojoj je, između ostaloga, člana uprave GNK Dinamo g. Krešimira Antolića usporedio sa svinjom. (…) U izostanku argumenata te kao skretanje s pravog problema očigledno mu je ostalo samo vrijeđanje na osobnoj razini."

A na to su iz Hajduka poručili da Dinamo opet laže jer je Jakobušić na sastanku najavio da će se obratiti medijima. Kakva će pravila o sprječavanju sukoba klubovi i HNS donijeti, tek ćemo vidjeti dok se odluka o žalbama privedenih očekuje idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo