Ostaju u prostorima / Obrat u slučaju kina Europa zbog odluke Trgovačkog suda: 'Čuvamo prostore da Grad nasilno ne uđe'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Trgovački sud danas je donio odluku kako ZFF ostaje u prostorima kina Europa dok se ne završi ročište

31.5.2019.
16:23
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Iako je Zagreb Film Festival trebao u petak napustiti prostore kina Europe i predati ih Gradu Zagrebu, dogodio se iznenadni obrat. Naime, Trgovački sud danas je donio odluku kako ZFF ostaje u prostorima kina Europa dok se ne završi ročište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 17.30 trebala je biti predaja ključeva, ali sada Grad nema pravo ući unutra. Volonteri su tamo i čuvaju prostor da Grad ne uđe nasilno kao što je to bilo u slučaju Saloona", rekao je za RTL Boris T. Matić, predsjednik ZFF-a.

Tužitelji su, odnosno UO ZFF, stoji u odluci Trgovačkog suda, u roku podnijeli zahtjev na koji je Grad Zagreb bio dužan odgovoriti najkasnije 90 dana prije isteka roka na koji je Ugovor sklopljen, dakle do 1. ožujka ove godine, odnosno do 28. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stoga je dopis Grada od 28. ožujka dan izvan propisanog zakonskog roka od 90 dana prije isteka roka na koji je Ugovor sklopljen, a pored toga on uopće nije dan u onom obliku koji Zakon propisuje", navodi Trgovački sud objašnjavajući da je u dopisu "trebalo biti izrijekom napisano da Grad Zagreb neće tužiteljima ponuditi sklapanje novoga Ugovora o zakupu, a ne da se umjesto toga postavlja zahtjev tužiteljima da predaju objekt u posjed Grada".

Trgovački sud ovu je svoju privremenu odluku (važeću do pravomoćnog okončanja parničnog postupka) donio jer je potrebno provjeriti je li "ovakvo potpuno odbijanje" Grada da s UO ZFF-om sklopi novi ugovor, "makar i na kraći rok", doista nužno i svrsishodno, imajući u vidu potrebe preuređenja objekta, ali i kulturno značenje svih aktivnosti koje se održavaju u kinu Europa, stoji u rješenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je jučer održana projekcija za koju se pretpostavljalo da je posljednja, kino Europa je još uvijek tu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo