treći kvartal zaredom / Očekuje se rast BDP-a: 'Možda i najbolja turistička sezona u povijesti Hrvatske'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ekonomski analitičari očekuju da bi rezultat, po treći kvartal za redom, trebao biti pozitivan, odnosno da je BDP rastao između 0,6 i 0,8 posto

24.8.2015.
16:20
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Državni zavod za statistiku u petak će objaviti što se s hrvatskim gospodarstvom događalo u drugom tromjesečju ove godine, odnosno je li raslo, padalo ili stagniralo.

Ekonomski analitičari očekuju da bi rezultat, po treći kvartal zaredom, trebao biti pozitivan, odnosno da je BDP rastao između 0,6 i 0,8 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok u Vladi ne kriju zadovoljstvo, oporba poručuje kako je rast dobar, ali nedovoljno snažan.

"Očekujem i višu stopu rasta od onih 0,5 posto u prošlom kvartalu, tako da očekujem dobar drugi kvartal, treći također. Ovo je možda i najbolja turistička sezona u hrvatskoj povijesti i to je garancija da se pozitivni trendovi nastavljaju", rekao je tradicionalno optimistični potpredsjednik Vlade Brano Grčić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovako nizak rast BDP-a jednostavno nije dovoljan. Uz ovakvu stopu rasta Hrvatskoj bi trebalo 25 godina da dosegne stope rasta ostvarene prije krize. To jednostavno nije dovoljno i Hrvatskoj treba smislena i dugoročna ekonomska politika koja će potaknuti znatno veći gospodarski rast", kritizirao je Tomislav Ćorić, predsjednik Odbora za financije HDZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo