predsjednik UGP-a / 'Očekujemo hitan sastanak s Filipovićem, vratite se s godišnjeg! Poduzetnici neće stajati sa strane'

'Ako ne dođe do tog sastanka i ne nađemo adekvatna rješenja, UGP će dati adekvatan odgovor i očekujte prosvjed poduzetnika krajem devetog i početkom desetog mjeseca', poručio je Bujas

16.8.2022.
20:36
VOYO logo

Cijena tramvajske karte u Zagrebu trenutačno je četiri kune, ali kako rastu cijene električne energije, vožnja metropolom mogla bi postati skuplja.

I kao da to nije dovoljno, od listopada bi i računi za struju koju potroše kućanstva mogli drastično poskupjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će se poskupljenja odraziti na kućanstva, ali i poduzetnike? RTL-ov reporter razgovarao je s predsjednikom Udruge Glas poduzetnika Hrvojem Bujasom o tome kako poduzetnici sve teže podnose enorman rast cijena energenata.

Image
najveći potrošač energije /

ZET karte od 4 kune odlaze u zaborav? Čeka nas crni listopad... Cijena struje bit će 50 % viša

Image
najveći potrošač energije /

ZET karte od 4 kune odlaze u zaborav? Čeka nas crni listopad... Cijena struje bit će 50 % viša

"Poduzetnicima je struja poskupjela tri puta unutar nekoliko mjeseci, tri puta je poskupio plin unutra zadnjih osam mjeseci i najavljuju se poskupljenja i u daljnjem razdoblju. Očekujemo tešku jesen, a UGP neće stajati sa strane sa svojih 20.000 članova mahom mikro i malih poduzetnika. Očekujemo dva koraka u sljedećem kratkom periodu. Prvi je sastanak s ministrom Filipovićem i to hitan i nužan sastanak. Ministre, vratite se s godišnjeg i sjednimo za stol. Poslušajte naše prijedloge. Ako ne dođe do tog sastanka i ne nađemo adekvatna rješenja, UGP će dati adekvatan odgovor i očekujte prosvjed poduzetnika krajem devetog i početkom desetog mjeseca", poručio je Bujas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UGP je do sada imao dva prosvjeda i oba su urodila plodom, kaže Bujas. Jedan je bio u kontekstu mjere u doba lockdowna, a drugi u kontekstu otvaranja poslovanja.

"Treći će biti najveći i najjači i urodit će smanjivanjem onih stvari koje su nužne: cijena struje i cijena plina jer najave koje slijede idu u nebo", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako će poduzetnici izdržati poskupljenja, Bujas kaže da je jedna od koraka dolazak novih javnih reforma i smanjenje birokracije te izjednačavanje tarife cijene struje za građanstvo i poduzetnike. "Ukidanje parafiskalnih nameta, smanjivanje PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu na 10 posto...", navodi Bujas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo