Tjedan odmora vrijedan / Od 16. do 25. listopada u Dubrovniku možete u pola cijene: 'Naglasak treba biti na domaćim gostima'

Od 16. do 25. listopada u najjužnijoj županiji po prihvatljivim cijenama moći će se uživati u kulturnoj baštini

3.10.2020.
21:58
VOYO logo

A nakon izlaska iz izolacija i lockdowna mnogi su očito željeli otputovati što dalje, pa je u najjužnijoj županiji ove godine ljetovalo 15 tisuća domaćih turista više nego lani. U Turističkoj zajednici Dubrovačko-neretvanske županije nadaju se povećanom broju noćenja i u posezoni, a velike nade polažu u projekt 'Tjedan-odmora vrijedan' kada se uživati može u pola cijene.

Kraj turističke sezone

Sam je kraj turističke sezone 2020. Ostat će zapamćena po, nadaju su mnogi, neponovljivim rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Donijela nam je puno brige, puno neizvjesnosti, a neizvjesnost se prenosi nažalost i prema idućoj godini. I rezultat koji, sasvim sigurno, je na razini naših proljetnih procjena, ali daleko lošiji nego smo se nadali'', izjavio je Vladimir Bakić, direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Hrvatski posjetitelji ove godine pravo su iznenađenje. U sezoni 2019. Dubrovačko-neretvansku županiji posjetilo je 65 790 domaćih gostiju, dok je u ovoj godini ta brojka porasla na nešto manje od 80 tisuća.  Porast se očekuje i za vrijeme projekta Tjedan odmora vrijedan. Cijene smještaja bit će upola manje.

''Kod nas u resortu u Dubrovniku gosti mogu odsjedati 40 eura po noći po osobi. Smatram da svakako treba biti naglasak na domaćim gostima'', rekao je Antonio Oštrić, voditelj recepcije resorta.

Image
Bore se za svoja prava /

Loša sezona dubrovačkih ugostitelja: 'Bit će neizdrživo bez pomoći Vlade'

Image
Bore se za svoja prava /

Loša sezona dubrovačkih ugostitelja: 'Bit će neizdrživo bez pomoći Vlade'

Promotivne cijene

Od 16. do 25. listopada u najjužnijoj županiji po prihvatljivim cijenama moći će se uživati u kulturnoj baštini.

''Promotivne cijene od 50 kuna za razliku od uobičajenih cijena koje su 130 kuna, a koje omogućuju posjetiteljima do posjete devet različitih muzeja u Dubrovniku'', kazala je Juliana Antić Brautović, ravnateljica Dubrovačkih muzeja.

Dok konavoska polja čekaju sve željne avanture u prirodi.

''Mi goste kupimo na lokacijama gdje jesu. Dovodimo ih tu idu na izlet. Dobiju instrukcije, opremu koju trebaju dobiti. Nakon toga imaju, kako tko, izlet ili je jahanje ili safari'', izjavio je Pero Kojan, vlasnik ranča.

Iz Turističke zajednice ističu kako su zadovoljni prošlogodišnjim rezultatima projekta te da bi ove godine interes mogao biti još veći. Neretvanske mandarine i pelješka vina čekaju domaće degustatore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo