konferencija u gradskoj upravi / Od 6. rujna nema više prijava za roditelje-odgojitelje. Tomašević: 'Novčana pomoć za one kojima su automobili oštećeni u potresu'

Grad je pronašao privremeno rješenje za zbrinjavanje glomaznog otpada, odvoz kreće danas

17.8.2021.
10:45
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je konferenciju za novinare na kojoj je najavio kako je pronađena privremena lokacija za odlaganje glomaznog otpada u Sesvetskom Kraljevcu te kako bi se s gradskih ulica trebao početi odvoziti već danas. 

Nakon sinoćnjeg potresa u Zagrebu su prijavljena i oštećenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Gradu Zagrebu bila je jedna prijava štete koja se obrađuje od potresa koji je noćas pogodio Banovinu. Kroz tjedan dana imenovat ćemo v.d. pročelnika Ureda za upravljanje hitnim situacijama", rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet na početku konferencije. 

Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Tomaševića, izrazila je podršku i razumijevanje svim građanima koje je noćas uznemirio potres te je izrazila spremnost Grada Zagreba za takve situacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o nadolazećoj sjednici Gradske skupštine koja će se održati 26. kolovoza, kazala je kako je za dvije odluke javno savjetovanje zvršeno. Jedna se odnosi se na zakup i korištenje površina javne namjene, a uvodi se obveza javnog natječaja za održavanje manifestacija. Organizatori su tražili da im ostane mogućnost podzakupa, što nije prihvaćeno te da se na natječajima uzme u obzir iskustvo što je ocijenjeno kao dobar prijedlog.  

Mjera roditelj odgojitelj, kako je kazala, ukida se od 6. rujna, odnosno od tog datuma se više novi roditelji ne mogu prijavljivati dok ne završi evaluacija mjere.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je naše obećanje iz izborne kampanje i to ćemo predložiti Gradskoj skupštini", rekla je Dolenec. 

Glomazni otpad ide u Sesvetski Kraljevec

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je da je s četiri banke dogovoreno da se krene u financijsku konsolidaciju, a za tu potrebu će se napraviti i posebna analiza novčanih tokova, ne samo za Grad nego i za Zagrebački holding te ostala javna poduzeća koju će raditi neovisna tvrtka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o glomaznom otpadu, pronađena je lokacija za skladištenje u Sesvetskom Kraljevcu i sklopljen je ugovor s tvrtkom na 75 dana što bi, kako je rekao, trebalo biti dovoljno za nabavu dvije drobilice. Za taj posao stigle su ponude pet tvrtki. 

Za najam drobilice Grad će izdvojiti oko 250 tisuća kuna, to je procijenjena vrijednost, kazao je. Odvoz glomaznog otpada koji se gomila na gradskim ulicama počinje već danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz sve cijene, najma drobilice i najma skladišta, ne vidim kako bi dosadašnji način oporabe bio jeftiniji od ovog. To je tri milijuna kuna mjesečno, ne vidim kako bi to bilo jeftinije", rekao je Tomašević i dodao da u suradnji s državom traže lokacije za zbrinjavanje otpada. Traže imovinsko-pravno čiste parcele, udaljene najmanje 500 metara od kuća. Jedna parcela zadovoljava te kriterije, ali želimo naći još lokacija", poručio je Tomašević i podsjetio da je njegov plan zatvaranje Jakuševca.

Priopćenja tvrtke C.I.O.S. koja je izgubila posao zbrinjavanja glomaznog otpada nazvao je "ironičnima" te ih nije želio komentirati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoć za oštećene automobile

Ljudima kojima su ošećeni automobili u potresu u Zagrebu u ožujku prošle godine, a koji su bili na javnim površinama, Grad Zagreb će pružiti novčanu pomoć od 20 posto od procijenjene štete, ali najviše 7500 kuna, najavio je gradonačelnik jednu od točaka koja će također biti na sjednici Gradske skupštine. 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo