borba protiv korone / Od danas na snazi strože mjere na Jadranu: Za RTL Danas govori predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja Jelena Tabak

Trenutačno se u Hrvatskoj odmara oko 900 tisuća turista

26.7.2021.
18:45
VOYO logo

U protekla 24 sata zabilježeno je 27 novih slučajeva koronavirusa, a dvije su osobe preminule. Od danas na Jadranu vrijede nove epidemiološke mjere kojima stožer želi spriječiti širenje koronavirusa.

Trenutačno se u Hrvatskoj odmara oko 900 tisuća turista, kojima će osim za ulazak u zemlju, covid potvrde biti potrebne i za većinu događanja na obali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporterka RTL-a Dragana Eterović razgovarala je s predsjednicom Nacionalne udruge ugostitelja (NUU) Jelenom Tabak.

Na pitanje tko smije raditi iza ponoći, Tabak je rekla:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka je ostala nepromijenjena. Mogu raditi diskoteka na otvorenom, uz Covid potvrdu, i uz ograničenje od 1000 ljudi. Noćni klubovi i diskoteke mogu raditi do ujutro, ako imaju Covid potvrde", rekla je i dodala:

"Nezadovoljni smo jer smo smatrali da kad krene ljeto, da će se to radno vrijeme pomaknuti. Barovi ne mogu raditi u unutarnjim prostorima, pod kontroliranim uvjetima - to nije u redu. Vani se može sjediti i iza ponoći, a ne smiju. A ljudi se okupljaju na javnim površinama", rekla je i dodala da se, za spas ove sezone, treba odgovorno ponašati, kafićima dopustiti rad unutra i barovima produžiti rad na otvorenom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilog Gorana Latkovića pogledajte u videu ispod:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo