odgovori na pitanja / Od Milanovića do sestara i tehničara. 'Čuju se i teze koje i građanima koji nisu antivakseri ili ravnozemljaši zvuče logično i razumno'

U moru vrijeđanja, sotona, vješala i 5G mreža nametnula su se i neka logična pitanja koja nisu postavili fitness treneri i svećenici

6.10.2021.
7:00
VOYO logo

Bez obzira na evidentne i smrtonosne posljedice protivnici cijepljenja i dalje su izuzetno glasni. Vidjeli smo to najbolje jučer ispred bolnica u Zagrebu, Splitu i Osijeku tzv. Festivalima slobode. Ali osim prostačkih i primitivnih pokliča i suludih teorija zavjere, čuju se i pitanja i teze koje i mnogim građanima koji nisu antivakseri ili ravnozemljaši zvuče logično i razumno. A neka od njih stalno ističe i Predsjednik Republike koji je u jednom trenutku čak zazvao i građanski neposluh.
Pokušat ćemo odgovoriti na neka od njih, ali prvo da ih čujemo. 

Beroše, izdajniče. Dolje sramotne odluke! Vješala! Vješala!
Izdajniče, uništio si svoj narod! Stidi se! Sotone! Sotone!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U moru vrijeđanja, sotona, vješala i 5G mreža nametnula su se i neka logična pitanja koja nisu postavili fitness treneri i svećenici nego onih na koje se testiranje i odnosi.
I struka kaže da cijepljeni mogu prenijeti zarazu.

Mislim da oni koji su cijepljeni isto imaju mogućnost da se razbole i da prenose kao i mi koji se nismo cijepili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Ministarstva zdravstva s obje doze je cijepljeno, a potom zaraženo u prvih devet mjeseci ove godine šest posto građana. Tomislav Drožđek je medicinski tehničar koji se nije cijepio.

"Mislim da zdravstveni djelatnici nisu protiv testiranja nego su povrijeđena ustavna prava. i zato je nastao taj otpor. Kako izgleda Vaš dolazak na posao? Dođem ranije 15 minuta na posao testiram se i počinjem raditi", rekao je Tomislav Drožđek, sindikalni povjerenik SMSTZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto se cijepljeni zdravstveni djelatnici ne testiraju?

"Bilo bi nam dobro da se svi zdravstveni djelatnici testiraju jer znamo da cijepljeni i necijepljeni mogu prenositi i zaraziti se. Bi li u tom slučaju otpor prema testiranju bio manji. Sigurno bi", rekao je Drožđek, sindikalni povjerenik SMSTZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto mišljenje dijeli i dubrovačka liječnica. Osim toga zanima je zašto se nalaz antitijela u krvi ne koristi kao dokaz preboljenja.

"Kao dokaz preboljenja kao i kod drugih virusnih bolesti, kod oboljelih i cijepljenih i asimptomatskih koji su bili u kontaktu s oboljelima. Kod drugih virusnih bolesti ako imate visoku razinu antitijela nema docjepljivanja",rekla je Dražana Martinović Mamić, specijalistica neurologije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doktorica Martinović Mamić pita zašto se test radi isključivo uzimanjem brisa iz nosa?: "Kad bi se mogao provesti i uzimanjem pljuvačke? Svi znamo mi zdravstveni djelatnici da je sluznica nosa jako osjetljiva i da oštećenje mogu biti doživotna".

I cijepljeni i necijepljeni moraju nositi maske u zatvorenom. One su obavezni dio našeg života već 446 dana. Maski je dosta i predsjedniku Milanoviću koji nije direktno pozvao na građanski neposluh, ali nije ni daleko od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Zašto cijepljeni nose maske u zatvorenom?

"Kada sam ušao u ovu prostoriju svi imaju masku. Zašto imaju maske, skoro svi su cijepljeni. Oni koji su cijepljeni nisu u opasnosti. Zašto ljudi u prosjeku godina 50 nose masku? Nevjerojatna je poslušnost kad ne bi trebali slušati", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nosit će masku, doći će sutra na posao u Psihijatrijsku bolnicu za djecu u Kukuljevićevoj 15 minuta ranije da se testira, ali se neće cijepiti jer smatra da je puno neodgovorenih pitanja među kojima i ono o nuspojava, ali i ono zašto covid potvrde nisu potrebne u domovima zdravlja?

Zašto potvrde nisu potrebne u Domovima zdravlja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravstva nije cijepljeno 12 posto liječnika i 32 posto sestara i tehničara. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo