raznovrsni sadržaj / Od najskuplje knjige za 15.000 kn do najjeftinije za 5 kn: Provjerili smo što se nudi na Interliberu

Na Interliberu se može pronaći svašta, od najskuplje knjige za 15.000 kuna, najjeftinije za 5 kuna, i još štošta drugo

14.11.2018.
22:43
VOYO logo

Nakon što je sinoć u Direktu otvoreno progovorila o svom kriminalnom i zatvorskom stažu i potpunom preobraćenju, Olivera Ćirković je postala apsolutna zvijezda Interlibera, knjige na sajmu potpisuje i desnom i lijevom rukom. 

Ali to je samo jedna od zanimljivih stvari koja se ovih dana događa na zagrebačkom sajmu knjige. Dario Todorović pronašao je najskuplju knjigu za 15.000 kuna, najjeftiniju za 5 kuna, i još štošta drugo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednom davno, u nekom prošlom stoljeću, u jednoj maloj i čudnovatoj zemlji, ustaše i partizani bili su stvarnost. Prošao je otada čitav vijek, ali isti se akteri i danas stavljaju u prve redove. Naravno - ne bez razloga. 

Jer ljude i dalje jako zanima što se to novo dogodilo u životima Josipa Broza, Ante Pavelića i ekipe pa su takve knjige tradicionalno među najprodavanijima na sajmu.
Ipak, 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pinkpanterica Olivera Ćirković, koja je jučer u našoj emisiji pričala detalje o svojim pljačkaškim pohodima, jedna je od najvećih zvijezda sajma. Od pisanja posveta već joj je utrnula ruka. 

"Super ja grabim. Sve u životu što sam planirala, to se dogodilo. I nikad se nisam šalila. Svi ciljevi uvijek veliki, ja neskromna, ali i hrabra, vredna, marljiva, kako god. Pobjeda sto posto!" 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš oko njezina štanda stalno su kružile mlade policajke. Kao da paze da neka vrijednost ne nestane. 

"Pa, nije pod posebno prismotrom, ali gledala sam na Youtubeu kako je ona komentirala taj svoj život, pa me onda zanimalo. Ali nije ništa ozbiljno", komentirala je Romana Joskić, policajka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplja knjiga na sajmu - 'La militia romana', filozofa Frane Petrića opisuje formacije rimske vojske. Tiskana je 1593., a prodaje se za 15 tisuća kuna, dok je akcijska samo 12 tisuća.

"Sačuvano je par primjeraka. Vrlo je zanimljivo da je nekad pripadala engleskoj grofovskoj obitelji Burberry i bila je u njihovom vlasništvu dok je nisu nakon četiri stoljeća svog posjedovanja odlučili prodati na aukciji", kaže Daniel Glavan, vlasnik antikvarijata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan drugi hrvatski velikan, August Šenoa, baš je danas, na svoj 180. rođendan, dobio poseban poklon. Njegovo 'Zlatarevo zlato' prvi je put ispričano tako da ga mogu čitati djeca. 

"Izdali smo je i na engleskom poda nazivom 'The goldsmith's treasure', što je prvi kulturni suveniir grada Zagreba namjenjen djeci. Što znači da će prvi put strani turisti imati priliku za svoju djecu ponijeti nešto autentično hrvatsko", kaže Andrija Pečarić, inicijator projekta Knjiga kao autentičan kulturni suvenir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nove knjige snižene su do 20 posto, dok one starije možete naći i po pet puta nižoj cijeni. Paulo Coelho je i s novim hitom Hipi, jedan od najtražnijih pisaca. Od starih časopisa nudi se i nešto bliža prošlost.

U Džuboksu iz ožujka 1980. Azra i Johnny Štulić predstavljeni su kao netko tko dolazi. U međuvremenu je Štulić postao jedna od najvažnijih, ali i najkontroverznijih osoba domaće rock scene i njegova je biografija jedna od traženijih na Interliberu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doduše, šiša ga neka nova zvijezda - mladi Youtuber za čiju se knjigu djeca grabe. A i vi stignete do nedjelje ugrabiti nešto za sebe, samo požurite jer ako vam netko ispred nosa uzme La militiju romanu, nikad si nećete oprostiti. 

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo