vesele se odluci / Od početka novog tjedna maske u učionicama više ne moraju nositi, učenici kažu: 'Jedva smo dočekali'

Korona brojke padaju pa mjere od idućeg tjedna popuštaju

27.2.2022.
11:50
VOYO logo

Epidemiološka slika u Hrvatskoj se popravlja, danas je 1871 novooboljela osobu, pa u skladu s tim popuštaju i mjere. S novim tjednom i povratkom učenika u školske klupe stižu i nove upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Iako većina pravila ostaje ista, najvažnija novost tiče se nošenja zaštitnih maski. 

Mali Dubrovčani u maskama uživaju, ali samo onim karnevalskim. Zaštitne za lice već su im se, kažu popele na vrh glave. Šestašica Lara objašnjava razloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mi smo jedva dočekali da preko odmora skinemo maske da bi napokon vidjeli cijelo lice profesora nas đaka i neki profesori nam nikad nisu vidjeli cijelo lice tako i oni jedva čekaju da nas vide i da možemo normalno pričat “, komentirala je Lara Dujmović iz Dubrovnika. 

Od ponedjeljka ih u učionicama više ne mora nositi nitko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Stvarno je bilo opterećujuće i za koncentraciju, osobito za djecu koja imaju naočale, dakle koja imaju problema s vidom, to bi se obično maglilo i stvaralo dodatne probleme u praćenju nastave", rekao je Slobodan Begić, ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dubrovnik.

Image
u škole bez maski /

Fuchs se nada da od idućeg tjedna djeca neće nositi maske u učionicama!: Broj zaraženih izrazito opada

Image
u škole bez maski /

Fuchs se nada da od idućeg tjedna djeca neće nositi maske u učionicama!: Broj zaraženih izrazito opada

Kaže, s pojedinim roditeljima bilo je poteškoća jer su krivili školu za takve odluke, ne shvaćajući da ih donosi netko drugi, a škola samo provodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Nisu nikad ni trebali nositi maske jer jednostavno djeca nisu ugrožena skupina i mislim da je to samo maltretiranje djece“, kazala je Marija Memunić Butigan iz Dubrovnik. 

Korona brojke padaju pa mjere od idućeg tjedna popuštaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Maske više nisu obavezne u učionicama, naravno učenici koji žele i profesori koji žele mogu maske i dalje nositi, ali nisu neophodne. One su neophodne kada se nalaze u školskim hodnicima odnosno u javnom prijevozu“, rekla je Nataša Dragaš Zubalj, voditeljica Odjela školske medicine NZZJZ PGŽ-a.

Riječke gimnazijalke, maturantice vesele se odluci iako im je, kažu, nešto nelogično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Smatram da je malo nekako bez veze to što u učionici ne moramo, a u hodniku moramo, jer više vremena provodimo u učionici, a u hodnicima i ne toliko baš“, kazala je Dora Marjanović iz Rijeke. 

„Već sam i zaboravila kakav je taj osjećaj bio prije dvije godine skoro“, rekla je Karla Barešić iz Rijeke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi kažu, atmosfera će biti ugodnija.

„Jer je u redu da djeca što komotnije i što lakše prate nastavu bez maskica, ali nekako sam razmišljala možda smo mogli još tjedan, dva počekati obzirom da sada završavaju ferije, djeca su se družila intenzivnije'', izjavila je Bojana Matešin, ravnateljica Osnovne škole Gornja Vežica Rijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato će kućno testiranje, koje ostaje na snazi, pokazati tko je za školu, a tko nije. U ublažavanju mjera Hrvatska nije izuzetak, isto čine zemlje u okruženju.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo