Putovanje između županija / Od ponedjeljka ponovno aktivan sustav e-Propusnice. Evo što je sve potrebno za izdavanje

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice

19.12.2020.
10:31
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Od ponedjeljka, 21. prosinca ponovno će biti dostupan sustav e-Propusnice koji građanima omogućava slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i Nacionalnog identifikacijskog autentifikacijskog sustava.

Sustav e-Propusnice omogućava predaju zahtjeva za izdavanjem e-Propusnica prema nadležnom stožeru civilne zaštite, pregled predanih zahtjeva za izdavanjem e-Propusnica i njihovih statusa te pregled i preuzimanje odobrenih e-Propusnica u PDF obliku, objavilo je u subotu Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani tom sustavu pristupaju putem internetske adrese https://epropusnice.gov.hr, potom odabiru listu vjerodajnica kao i prilikom svakog drugog pristupa sustavu te potvrđuju svoje podatke i ulaskom u korisničko sučelje izabiru jednu od opcija - zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva.

Ako žele predati zahtjev za izdavanjem propusnice, trebaju ispunite tražene podatke te potvrditi zahtjev, a nakon odobrenja e-Propusnica bit će vidljiva u pdf formatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVE MJERE OD SLJEDEĆEG TJEDNA /

Županije se zatvaraju. Blagdani uz slavlja samo dva kućanstva. Iznimka su uplaćeni aranžmani za odmor i polnoćke

Image
NOVE MJERE OD SLJEDEĆEG TJEDNA /

Županije se zatvaraju. Blagdani uz slavlja samo dva kućanstva. Iznimka su uplaćeni aranžmani za odmor i polnoćke

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a građanima ih izdaju stožeri civilne zaštite prema mjestu prebivališta ili boravišta.

Kao razlozi za izdavanje e-Propusnice mogu navesti pružanje medicinske skrbi, putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodna i ne može se obaviti od kuće te ostale opravdane razloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podaci o izdanim e-Propusnicama će s vremenskim odmakom od najviše jedan sat odnosno u skoro realnom vremenu biti dostupne u MUP-u radi provjera na terenu.

U slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama svi dosadašnji kanali predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica, poput slanja elektroničke pošte nadležnom tijelu ili osobnoj dostavi zahtjeva još vrijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eventualna pitanja u vezi s funkcionalnostima sustava e-Propusnice za građane mogu se uputiti službi za podršku putem obrasca dostupnog na stranicama usluge e-Propusnice (0-24 sata).

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo