unatoč vladinim mjerama / Od ponoći ponovno ogroman skok cijena goriva: Cijena punog rezervoara značajno raste, bit će skuplji za 70 kuna

Za razliku od prošlog tjedna kada su građani blokirali benzinske postaje, pa čak i punili kanistre - panika ovaj puta nije zavladala među vozačima

14.3.2022.
21:15
VOYO logo

Iz tjedna u tjedan probIjaju se nove psihološke granice oko cijene goriva. Sa sutrašnjim poskupljenjima od očekivanih kunu i 60 lipa, litra dizela koštat će preko 14 kuna. Za građane vožnja automobilom polako postaje luksuz.

"Ja natočim za 100 pa koliko ide, tak je uvijek bilo. Nešto natočim ja, nešto mama, podijelimo troškove nekak. Ok je, ali nije ok, mislim, od njih koji nam to rade", kaže Ivan iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa ja više ne znam. Odeš u Sloveniju, Mađarsku, svugdje je jeftinije, šta smo mi neka veća metropola? Nije u redu tako. Ljudi jedva imaju za kruh, za preživljavanje", tvrdi Mećo.

Image
skuplje za 41 kunu /

Sutra kreće drastično poskupljenje goriva: Pogledajte neslužbene cijene

Image
skuplje za 41 kunu /

Sutra kreće drastično poskupljenje goriva: Pogledajte neslužbene cijene

Oni koji prate cijene goriva, nemaju dobrih vijesti ni za sljedeće tjedne.

"Svi me pitaju koja je gornja granica tog nekakvog rasta, koji je to plafon. Nažalost moram reći, samo nebo je granica. Mi ne znamo što će se događati na tržištima sljedećih mjesec dana. Pa mi ne znamo što će se u Ukrajini događat sljedeća tri sata i sve to jako utječe na cijene derivata", objašnjava Tin Bašić, urednik portala Cijene goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjaci smatraju da će teško doći do pada cijena bez stavljanja američkih starteških zaliha nafte na tržište, ali i jačeg angažmana država najbogatijih naftom.

"Kad dođe povećana proizvodnja OPEC-a koja je navodno dogovorena između SAD-a i glavnih izvoznika OPEC-a, poput Saudijske arabije i Ujedinjenih arapskih emirata. Kad se to dogodi i ako se to dogodi, tjedan dva kasnije, eto smirivanja cijena", kaže Igor Dekanić, stručnjak za energetiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do onda, građani će strepiti od svakog utorka koji će biti novi udarac na njihove džepove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo