DOMOVINSKA SIGURNOST / Od posebnog državnog interesa: Vlada osniva Sveučilište obrane i sigurnosti 'Dr. Franjo Tuđman'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Punu potporu osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti dala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak

7.5.2020.
15:53
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je u četvrtak usvojila nacrt prijedloga Zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti, kojim se Hrvatsko vojno učilište transformira u Sveučilište za obranu i sigurnost "Dr. Franjo Tuđman".

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Hrvatsko vojno učilište biti buduća sastavnica zagrebačkog sveučilišta?

Predstavljajući prijedlog zakona, ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je kako je od početka mandata ove Vlade čovjek u fokusu obrambenog sustava, stoga je transformacija dokaz ustrajnosti na ulaganju u znanje, obrazovne programe, obuku i razvoj sposobnosti hrvatskog vojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane istaknuo je da kvalitetnim obrazovnim sustavom treba pridonijeti razvoju modernog HV-a, stvaranjem osoblja koji će stečenim znanjem dobiti svu potrebnu širinu neophodnu za kvalitetno vođenje i upravljanje prilikom izvršenja svih zadaća.

Naglasivši da je iduće godine trideseta obljetnica ustrojavanja HV-a, poručio je kako je transformacija Hrvatskog vojnog učilišta u Sveučilište za obranu i sigurnost "Dr. Franjo Tuđman" od posebnog državnog interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Punu potporu osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti dala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak istaknuvši kako je njezino ministarstvo u suradnji s Ministarstvom obrane od početka uključeno u projekt.

Hrvatsko vojno učilište do sada je bilo partner studijskih programa sveučilišta u Zagrebu i Splitu, a osnivanjem Sveučilišta obrane i sigurnosti “Dr. Franjo Tuđman” bit će nositelj tih programa. Sveučilišta u Zagrebu i Splitu će i dalje pružati potporu u obrazovnom procesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim unaprjeđenja sustava obrazovanja časnika, Sveučilište će omogućiti razvoj nastavnog osoblja za područje vojnog umijeća i znanosti, a moći će aplicirati i za fondove EU, što se do sada nije moglo. 

Uz to, omogućiti će snažnu afirmaciju HV-a na međunarodnoj sceni te će se lakše surađivati sa stranim sveučilištima nego što je to bilo do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveučilište će, u suradnji sa zagrebačkim Sveučilištem, izvoditi i interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij Domovinska sigurnost.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo