FINALNA UTAKMICA KUPA / Od ranog jutra Split trese navijačka groznica. Tamošnjim policajcima stigla pomoć i iz drugih uprava

Svi oni za koje neće biti mjesta na Poljudu, rasprodanom još prije mjesec dana, navijat će na rivi

26.5.2022.
18:46
VOYO logo

Od ranog jutra počelo je zagrijavanje za veliko finale Kupa između Hajduka i Rijeke na splitskom Poljudu. Navijačka euforija na splitskoj rivi, na koju je stigla i Armada, traje od ranog jutra. Nakon neviđenog sukoba policije i navijača na autocesti prošlog vikenda, policija je u Splitu na svakom koraku.

Svi oni za koje neće biti mjesta na Poljudu, rasprodanom još prije mjesec dana, navijat će na rivi, uz veliki LED ekran. Pune ruke posla za volontere, a navijački rekviziti tražena su roba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besplatno se dijele baloni, ali se mogu kupiti dresovi, majice…

Pune ruke posla ima i policija. Sve se radi na tome da se ne bi ponovile scene nasilja s autoceste od prošlog vikenda. Zbog utakmice visokog sigurnosnog rizika u Split je stigla i ispomoć iz drugih policijskih uprava. Neki u centru, neki na osiguranju Poljuda, a dobar dio njih i u splitskoj Sjevernoj luci gdje je oko 15 sati stigao i Armadin bijeli brod, s navijačima Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pomoć s nebesa /

U Splitu održana misa za uhićene navijače Hajduka: 'Molit ćemo da sutkinjama Bog da mudrosti...'

Image
pomoć s nebesa /

U Splitu održana misa za uhićene navijače Hajduka: 'Molit ćemo da sutkinjama Bog da mudrosti...'

Glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić govori: "Sve ono što je trebalo biti napravljeno je napravljeno. Evo mi sada ulazimo u finalne sate pred samo okupljanje. Željela bi samo napomenuti da do ovog trenutka je stanje reda i mira, sigurnosno stanje na području grada Splita na dobroj razini, nismo imali bilo kakvih incidenata".

Uz policijske snage na zemlji, iz zraka sve nadzire i policijski helikopter. U centru grada misa za uhićene i ozlijeđene navijače i policajce od prošle subote. Nekolicinu uhićenih, kaže fra Jozo Ćirko osobno poznaje. S nekima od njih je i telefonski razgovarao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U koloni nisu mogli ići naprijed autom, nisu mogli nazad ići. Gdje će? Gdje će? Jednostavno je. Pokupilo ih je, po njihovoj priči, a ja tim dečkima zaista vjerujem jer ih poznajem njihov cijeli život", kaže.

Šušur uoči velikog finala traje cijeli dan. Podrška Hajduku u finalnoj utakmici Kupa stiže iz svih krajeva Hrvatske. Fair play i navijanje, to je želja svih. Neka pobjedi bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo