učenici ponovno u klupe / Od sutra se učenici vraćaju u klupe. Je li sve spremno za nastavu po epidemiološkim pravilima za Danas otkriva zamjenica ravnatelja HZJZ-a Pavić Šimetin

Sutra se u školske klupe vraćaju i učenici od 5 do 8 razreda

31.1.2021.
19:40
VOYO logo

Uz maturante i niže razrede osnovnih škola od sutra se u školske klupe vraćaju i učenici od 5 do 8 razreda. Iznimka je Istarska županije u kojoj viši razredi osnovnih škola nastavljaju s nastavom na daljinu. U potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji nakon odgode, nastava počinje za sve učenike. Tamo će u školskim klupama nastavu imati 9139ro učenika, a njih više od 5 tisuća nastavu će pratiti online.

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a dr. Ivana Pavić Šimetin za RTL danas govori o početku školske godine. Kraj nastave na daljinu za osnovnoškolce, osim u Istri. Od sutra se učenici vraćaju u klupe. Je li sve spremno za nastavu po epidemiološkim pravilima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 2 tjedna i učenici viših razreda vraćaju u školske klupe, kakva je epidemiološka situacija?

Ona je stabilna kao i za Hrvatsku kao i za škole, čak je i poboljšanje. 255 učenika  je pozitivno i 88 nastavnika što je zapravo trend koji imamo zadnja 2 tjedna otkad otvorili vrata za učenike od 1. do 4. razreda i maturante. 
Sada se više učenik vraća u klupe, a tu je novi soj virusa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opreza treba uvijek biti i to naše škole znaju, treba se striktno pridržavati epidemioloških mjera. A što su učenici stariji to je lakše. 

U Istarskoj županiji odlučili da ostanu na online nastavi, iako njihova situacija dobra, kako to?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s ravnateljem Istarskog zavoda rečeno je da su ozbiljno razmotrili situaciju i nekoliko čimbenika je presudno, da su ravnatelji škola rekli da mogu kvalitetno održavati nastavu na daljinu na još 2 tjedna, a druga stvar je zbog loše situacije u okruženju oko Istre, Slovenija i Italija te zbog dnevnih migracija bolje je još pričekati s povratkom u školske klupe. 
Kada očekujte da se svi učenici vrate u klupe?

Od kolovoza u uputama stoji da je to na pojedinim županijama čak na pojedinoj školi no generalno na sastanku zaključili da na nacionalnoj razini preporuku bismo mogli dati za dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 15. veljače ove mjere su na snazi, nezadovoljni su ugostitelji, što  nakon tog datuma?

Treba naglasiti da mjere donesene 27.11 dale su odlične rezultate, mjere izrazito dobro funkcioniraju a treba bti svjestan i da mnoge zemlje imaju puno strože mjere od naših. ​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo