popisivanje kreće 13. rujna / Kreće potraga za popisivačima stanovništva: Za manje od mjesec dana rada moći će zaraditi prosječnu hrvatsku plaću

Image
Foto: PIXSELL

Prijave kreću od iduće srijede, preko stranica Državnoga zavoda za statistiku

17.6.2021.
21:00
PIXSELL
VOYO logo

Popis stanovništva, odgođen zbog pandemije, trebao bi početi 13. rujna, a iz Državnog zavoda za statistiku pozivaju sve koji žele raditi kao popisivači i kontrolori da se prijave na natječaj koji se otvara za manje od tjedan dana. 

Kreće se u potragu za najmanje 8 tisuća popisivača stanovništva i njihovih kontrolora. Za manje od mjesec dana rada moći će zaraditi prosječnu hrvatsku plaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijave kreću 23. lipnja

"Kontrolor će zaradit 5.600 kuna, plus 400 kuna za edukaciju dakle 6.000 kuna, dok će popisivač zaraditi 4 kune za svako popisano kućanstvo, 4 kune za svaki popisani stan i 8 kuna za svaku popisanu osobu, otprilike je to negdje oko 6 tisuća kuna.", objasnio je Damir Plesac, koordinator Popisa 2021.

Prijave kreću od iduće srijede, preko stranica Državnoga zavoda za statistiku.​ Prednost će imati oni s višom razinom obrazovanja, studenti, nezaposleni, ali i svi koji imaju automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je cjelodnevni angažman subotom i nedjeljom, preporučljivo je da nema nikakvog sporednog posla, samo hoćemo ljude koji su potpuno usredotočeni i aktivni na poslu", rekao je koordinator Popisa 2021.

​Svi koji koriste sustav e-građani, od 13. rujna moći će se samostalno popisati, a od 27. rujna nastupaju popisivači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Popis stanovnika će nam dosita pokazati realnu situaciju u RH, naravno tome se mi nadamo. Brojke nam sada već upućuju na određene loše demografske trendove", kaže Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

"Znamo sa sigurnošću da smo prirodnim putem, dakle razlikom između rođenih i umrlih izgubili oko 140 tisuća ljudi, dakle više nego jednu Rijeku i da smo putem iseljavanja odnosno razlike useljenih i iseljenih izgubili minimalno 200 tisuća, dakle više nego grad Split", tvrdi Krešimir Ivanda, profesor na Katedri za demografiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o novom popisu stanovništva ogledajte u prilogu Marka Šiklića:

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo