pomažu i stomatolozi / Odlična turistička sezona: Kvarner nastavlja rušiti rekorde i u kolovozu!

Iako je kraj kolovoza opatijski hoteli su puni. Najviše je turista iz Njemačke

30.8.2016.
19:01
VOYO logo

Dok iznajmljivači na Jadranu ovih mjeseci nerijetko tvrde da je sezona zapravo lošija od prošlogodišnje, iz Ministarstva turizma nadaju se obaranju rekorda.

Velika stavka u toj projekciji je Kvarner, koji nakon odličnog srpnja, rušenje rekorda nastavlja i u kolovozu. čak trećina turista na Kvarneru je iz Njemačke, a na drugom mjestu slijede ih Talijani čije se tržište oporavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opatija nam je blizu, a moja mama će usput za puno manje novca nego doma riješiti neke stomatološke probleme. Na zubara I bol lakše se zaboravi uz ovakvo savršeno more I vrijeme”, kaže Elza Travaglio iz Italije.

Vlasnica turističke agencije Margarita Šepić na popularnoj šetnici Slatina radi dulje od desetljeća i pamti neka, kaže, luksuznija vremena, kada se gostima bilo prirodno nakloniti, a oni su jednako uzvraćali. Kaže, vremena su se promijenila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije deset godina ovdje su prolazili Talijani, koji su bili obučeni za večernji izlazak, namirisani, ušminkani, koji se nisu cjenkali. Isti takvi su bili Austrijanci, Nijemci pa I Rusi koje smo imali dok nismo uveli vize jel?! To su sve bili jako bogati i jako imućni gosti”.

Današnji možda nemaju novca na bacanje, ali ipak troše. Iako je kraj kolovoza opatijski hoteli su puni. Cijena soba snižena je za pet posto u odnosu na samu špicu sezone, ali tolika ostaje do polovine listopada do kada će stići i more kongresnih gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo