Nesvakidašnji incident / Odlomio se balkon na 3. katu, s njim na kat ispod pala djevojka. Jedni tvrde zbog potresa, mnogi da je zbog neodržavanja

Na balkonu na koji je djevojka pala, izlaz iz stana je zazidan pa je očito da ga ni oni ne koriste

25.3.2022.
22:00
VOYO logo

Nesvakidašnji incident u Zagrebu. Odlomio se balkon na trećem katu i zajedno s njim je na kat ispod pala djevojka koja je lakše ozlijeđena. Iako su svi u prvi mah pomislili da je balkon odlomljen zbog potresa, razlozi raspadnute zgrade su zapravo drugi. 

Popodnevna kava na ovom balkonu zamalo se pretvorila u tragediju. Balkon se odlomio i 26-godišnja djevojka zajedno s njim pala je kat ispod. Srećom, ima lakše ozljede ruke i noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''S koferom su otišli, vjerujem da su se maknuli dok se to malo ne smiri. Cura je dosta potresena, to se vidjelo i danas na njoj kad sam ju srela, dosta je u strahu i možda je najbolje da se maknula. I za nju i za njenog partnera'', rekla je susjeda Lucija Čorak.

Mladić koji je stajao na rubu balkona nekako se uspio uhvatiti da i on ne padne. Kako bi došli do djevojke, vatrogasci su u stan ispod morali provaliti jer nije bilo nikoga doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tako da smo je samo izvadili kroz prozor i također smo izvršili osiguranje tog balkona koji je pao. Dugo nisam vidio takvu sreću. Da idete probati simulirati mislim da to ne bi uspjeli. Da iscurite s balkona, padnete zajedno s balkonom na kat ispod, da ne padnete na pod. Da ostanete živi, potpuno neozlijeđeni. Ono, čudo'', kazao je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba.

Image
PRIGODNO IZ ZADRA /

Milanović pozvao na rigorozna pravila protiv akademske korupcije: 'Fakultet nije za svakoga, toga ne smije biti'

Image
PRIGODNO IZ ZADRA /

Milanović pozvao na rigorozna pravila protiv akademske korupcije: 'Fakultet nije za svakoga, toga ne smije biti'

Ljutiti stanari prozivaju predstavnicu stanara s kojom se već godinama ne mogu dogovoriti da pokrenu obnovu 120 godina stare zgrade. I nama je poručila da neće ništa komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ona je preuzela tu odgovornost i to treba bit na njoj, a to što ona odbija svoju odgovornost je drugi par cipela. Potres je sigurno pripomogao stanju zgrade u kakvom je, ali zgrada je u katastrofalnom stanju'', komentirala je Čorak. 

Na balkonu na koji je djevojka pala, izlaz iz stana je zazidan pa je očito da ga ni oni ne koriste. I ova susjeda kaže da na svoj balkon nikad ne izlazi. Ondje samo drži stvari kojih nije šteta i kad bi se nešto srušilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Može se vidjet i u mom stanu i u drugim stanovima. Sam pod je puknut, ta ograda sama po sebi kakva je, jako loša, tako da sve u svemu ne hvala'', izjavila je susjeda. 

U zgradi od desetak stanova od kojih su neki državni, a većina privatna, odgovornost za održavanje je na vlasniku, odnosno suvlasnicima stanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pri kupovanju stana preuzimaš i odgovornost. U pogledu održavanja zajedničkih dijelova. Nosiva konstrukcija, vanjski dio zgrade, krov, temelji, dovodne i odvodne instalacije, stubište. Sve je to zajednički. Oni sami moraju se dogovoriti od kojih izvora će to financirati. Iz sredstava zajedničke pričuve'', rekao je Zdravko Vladanović, predsjednik Udruge predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba.

I iz Grada su potvrdili da je razlog neodržavanje zgrade, a ne potres te da su suvlasnici dužni organizirati tehnički pregled svakih 10 godina. Koliko je ova zgrada stara, to je trebalo učiniti već 12 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo