SASTANAK PREMIJERA I MUFTIJE / 'Odnosi Vlade RH i Islamske zajednice u Hrvatskoj mogu biti primjer članicama EU'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

I ovom prigodom također se razgovaralo o temama koje se nalaze u fokusu Vlade Republike Hrvatske, a to je snaženje gospodarstva i poticanju investicija

29.2.2016.
17:23
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković susreo se u ponedjeljak u Banskim dvorima s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftijom dr. Azizom ef. Hasanovićem, a u razgovorima su se složili da su odnosi hrvatske Vlade i Islamske zajednice u Hrvatskoj, kvalitetni i uređeni te mogu poslužiti kao primjer ostalim članicama Europske unije.

Muftija Hasanović naglasio je da bi takav način međusobnog poštivanja mogao biti i primjer odnosa prema kršćanima u zemljama islamskog svijeta, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalio je na pokroviteljstvu svečanog obilježavanja 100. obljetnice donošenja zakona u Hrvatskome saboru, kojim se priznaje ravnopravnost islama s drugim religijama.

Predsjednik Vlade Orešković izrazio je zadovoljstvo odnosima s Islamskom zajednicom i dao podršku njezinu djelovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ovom prigodom također se razgovaralo o temama koje se nalaze u fokusu Vlade Republike Hrvatske, a to je snaženje gospodarstva i poticanju investicija, ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo