Pripreme za kampanju / Grabar Kitarović HDZ-ovcima predstavila program: 'Štrajk prosvjetara joj neće naškoditi'

Image
Foto: RTL

HDZ održava zatvorenu sjednicu o pripremama i koordinaciji izborne kampanje za predsjedničke izbore

30.11.2019.
11:50
RTL
VOYO logo

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić ocijenio je u subotu da štrajk prosvjetara neće štetiti predsjedničkoj kampanji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović istaknuvši da kroz pregovore s obrazovnim sindikatima Vlada jasno šalje poruku kako joj je stalo do svih hrvatskih građana i zaposlenika.

"Mislim da neće. Kroz ove pregovore Vlada jasno šalje poruku kako nam je stalo do svih hrvatskih građana i zaposlenika”, rekao je Bačić novinarima prije početka klauzure HDZ-a upitan hoće li štrajk prosvjetara naštetiti kampanji Grabar-Kitarović.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ održava zatvorenu sjednicu o pripremama i koordinaciji izborne kampanje za predsjedničke izbore.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Bačić je podsjetio i da Vlada pregovara i s državnim i javnim službenicima te vodi računa i o statusu 1,350.000 ostalih zaposlenika u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politika ove vlade je politika konsolidacije državnog proračuna i da ne trošimo više novca nego što zarađujemo, da nam proračun bude u suficitu i omogući nam bolje makroekonomske pokazatelje, rast BDP-a te time se naša zemlja vraća i u investicijski rejting i smanjuju nam se kamate", rekao je Bačić novinarima.

Smatra kako je to jedna zatvorena priča u kojoj ako popustite - onda gubite legitimitet koji ste tri godine teško stvarali i dobili povjerenje međunarodnih institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog toga ovakvi pregovori s javnim službenicima u prosvjeti traju dugo - ne zbog toga što ne znamo značaj i važnost profesora i obrazovanja, već što vodimo računa o cjelovitosti i državnog proračuna i standarda kojeg smo postigli u međunarodnim institucijama”, istaknuo je.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Bačić je ocijenio da pravilan pristup svim zaposlenicima ne može biti uteg u kampanji Grabar-Kitarović. Ako prosvjetari prihvate Vladin prijedlog, plaća će im će se podići i više nego što traže, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na mjesečnoj razini je to 200 kuna više od njihovih zahtjeva. Držim da je to prihvatljiv program i nadam se da ćemo u idućih nekoliko dana naći načina za izaći iz ove situacije", naglasio je Bačić.

I pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Božidar Kalmeta smatra da štrajk profesora neće naštetiti kampanji Grabar-Kitarović jer su to dvije odvojene stvari. „To su dvije različite stvari. Jedno je izbor predsjednice države, a drugo je pitanje štrajka, koeficijenata i svega drugog o čemu Vlada raspravlja s sindikatima učitelja i profesora”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da će ključ pobjede Grabar-Kitarović biti to što je predsjednica Republike do sada napravila puno pozitivnih stvari te njezin program.

Vrh stranke među kojima su premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, glavni tajnik stranke Gordan Jandroković te mnogi ministri raspravlja o pripremama i koordinaciji izborne kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na klauzuri će se dogovoriti način funkcioniranja predsjedničke kampanje kako bi što bolje u javnosti promovirali program Grabar-Kitarović. Nakon toga će se svečano obilježiti 20. obljetnice osnutka Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski".

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Anušić: Grabar-Kitarović će predati više nego dovoljan broj potpisa za kandidaturu

Šef izbornog stožera HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović i član Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić rekao je da će aktualna predsjednica predati više nego dovoljan broj potpisa za predsjedničku kandidaturu te je poručio da se ovi izbori ne smiju shvatiti olako te je bitna maksimalna mobiliziranost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anušić je nakon klauzure HDZ-a o pripremama i koordinaciji izborne kampanje novinarima rekao da je na klauzuri definirano ono što je predsjednica radila u proteklih pet godina, što su kao stranka i Vlada napravili, te je točno definirano što su daljnji koraci do 22. prosinca i pripreme za drugi krug.

Službena kampanja kreće 5. prosinca, a Anušić ističe da će do 22. prosinca predsjednica Republike biti na terenu od jutra do večeri po cijeloj Hrvatskoj, te će obići sve županije te održati predizborne skupove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri glavna velika skupa će biti u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, zadnji u Vukovaru

Četiri glavna velika skupa će biti u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci gdje će se održati i donatorske večere, a zadnji skup će biti u Vukovaru.

U ovom trenutku, naglašava Anušić,  600 stožera na području cijele Hrvatske funkcionira u zadatku, smjeru i cilju pobjede Kolinde Grabar-Kitarović. "Mislim da se neće dogoditi ništa što će biti neplanski, a na kraju krajeva ankete pokazuju trend pobjede Kolinde Grabar-Kitarović u prvom i drugom krugu i to treba zadržati", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je i da je naglasak na tome da se ovi izbori i utakmice ne mogu i ne smiju shvatiti olako, "bitna je maksimalna mobiliziranost, kohezija i da svaki birač i svaki naš glasač i svatko tko razmišlja na način kako mi propagiramo da izađe i da podršku na izborima".

Štrajk ne bi trebao naštetiti predsjednici

Na upit može li štrajk obrazovnih sindikata potencijalno naštetiti predsjednici u njenoj kampanji za novi mandat, Anušić je ustvrdio da to ne bi trebalo imati apsolutne veze s time.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da potpise još uvijek nisu predali Državnom izbornom povjerenstvu jer ih još uvijek skupljaju.

"Još dva dana se skupljaju, a kad skupimo sve potpise i završi zakonski rok za prikupljanje potpisa, tada ćemo doći u DIP s prebrojanim potpisima i predati kandidaturu Grabar-Kitarović", kazao je istaknuvši da je će biti više nego dovoljan broj potpisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo