višnja galešić / Odvjetnica Marije Ratkić za RTL: 'Dobro se nosi sa situacijom, nikog nije teretila, cijena joj nije mogla bit sumnjiva'

Ističe i kako je trgovačko društvo vodila praksom dobrog gospodarstvenika

2.9.2022.
19:21
VOYO logo

Odvjetnica Marije Ratkić, Višnja Galešić gostovala je u RTL-u Danas.

Ratkić je naime na slobodu trebala izaći danas, no čini se da će ipak pričekati ponedjeljak. Njena odvjetnica kaže da su očekivali da se odluke upišu u sudski registar, no kako je radno vrijeme suda do 15 sati, a sjednica je održana u 13 sati, to nije bilo moguće provesti. U ponedjeljak, u popodnevnim satima, govori, trebala bi izaći iz Remetinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njena odvjetnica posjetila ju je u Remetincu pa govori kako se dobro nosi sa situacijom, uvjerena je u nevinost i na neki se način priprema za fazu postupka koja joj slijedi nakon izlaska iz istražnog zatvora. Navodi i kako apsolutno ostaje pri tome da nije kriva za sve što joj se stavlja na teret.

Image
birokratske muke /

Sud ne radi vikendom pa Marija Ratkić u pritvoru ostaje do ponedjeljka

Image
birokratske muke /

Sud ne radi vikendom pa Marija Ratkić u pritvoru ostaje do ponedjeljka

Upitana postoji li šansa da se ona predomisli i ipak se izjasni naknadno krivom govori kako ne postoji. "Ako govorimo hipotetski, da postoji, ali po stavu obrane koju smo zauzeli to nije vjerojatno", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče mogućnosti da je Ratkić na neki način teretila nekog od ostalih osumnjičenika u ovoj priči, odvjetnica kaže da nije nikog izravno teretila. "U obrani je kratko navela poslovne procese s drugim društvima, na taj način nikog nije teretila. Sve što je navela je praćeno materijalnim propisima i proizlazi iz spisa", navodi.

Upitana kako nije bilo ništa sumnjivo tvrdi kako su sklopljeni ugovori o suradnji i cijena je tržišna pa nije joj mogla biti sumnjiva. "Bila je to cijena koju je dogovorila INA i nije imala razloga sumnjati da u poslu nešto nije u redu. Danas su se desile stvari u procesu rasta cijena plina, ali u vrijeme sklapanja ugovora nisu", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govori i kako nije plin preprodavala za veće iznose. "Ona je postupak provodila tako da je provodila ugovore, pritom naplatila potraživanja trgovačkog društva, ostvarila korist za firmu, pokrila troškove i vodila društvo pažnjom dobrog gospodarstvenika", ističe.

Upitana i što misli bili ovaj slučaj u skoro vrijeme isplivao na vidjelo da se nije desila ukrajinska kriza i da cijene plina nisu otišle u nebo navodi: "Teško je to predvidjeti, odgovor na to pitanje nitko neće saznati, ulazimo u teoriju što bi bilo kad bi bilo, situacija je takva pa predviđanje ne bi bilo osnovano".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo