svi detalji suđenja trostrukom ubojici / Odvjetnik Filipa Zavadlava: Postoji mogućnost da je on granični slučaj šizofrenije, cjelokupno njegovo ponašanje na to ukazuje

Dvojica prijatelja su znala da je imao kalašnjikov i prije ubilačkog pohoda.

30.9.2020.
19:20
VOYO logo

Na suđenju trostrukom ubojici Filipu Zavadlavu u Splitu svjedočila su danas četvorica njegovih prijatelja. Dvojica su znala da je imao kalašnjikov i prije ubilačkog pohoda.

Na sudu su se prisjetili i kako im je govorio o prijetnjama i jednom napadu na njega, a žalio im se i na tešku obiteljsku situaciju i bratove probleme s drogom. Prvi svjedoci na suđenju trostrukom ubojici Filipu Zavadlavu bili su članovi njegove uže obitelji, ali su iskoristili mogućnost da ne svjedoče.

"U ovom trenutku ne želim svjedočit. Koristit ću blagodat", kazao je Ante Zavadlav, 
otac optuženika.

Stanislav Zavadlav, brat optuženika kazao je: "Za sada uzet ću takozvanu blagodat.U svakom trenutku postupka mogu ja odlučiti dati iskaz". 
Brat, zbog čijih se problema s drogom Filip i odlučio na osvetnički pohod, imao je molbu za sutkinju: "Oprostite, ako mogu nakon svega kratko s bratom minutu".

Četvorica Zavadlavovih prijatelja svjedočila su da se žalio na obiteljske prilike i da je živio u disfunkcionalnoj obitelji

"Prijateljima je govorio i da je imao problema s nekim momcima, ali i da su ga napali nožem. Kalašnjikov je posjedovao najmanje dva mjeseca prije ubojstava, kada ga je jednom prijatelju pokazao, a drugog je zvao da idu pucati", pričaju njegovi prijatelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na dan ubojstva zvao je prijatelje. 

"Dana 11. siječnja u 3 sata ujutro on je meni poslao poruku da moli za pomoć", kazao je prijatelj Mario Bašić. Suđenje se nastavlja sutra saslušavanjem drugih svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra je pozvano petero svjedoka, ali je četvero njih primilo poziv. Svjedočit će časna sestra, socijalni radnik koji nagovorio Filipa da se preda i stanodavka.

Odvjetnik Branko Šerić komentirao je da je sve prošlo očekivano: "Njegovi prijatelji govorili su o stanju njegov duševnog zdravlja toga kobnog dana. Govorili su da se kod njega dogodio raspad sustava, da je njegov misaoni tok bio zbrkan, govorili su o tome da se radilo o jednoj šizofrenoj akutnoj situaciji u kojoj se našao. Iskazi svjedoci su važni dokaz pred sudom i vještaci moraju izanalizirati i donijeti zaključke i vidjeti hoće li ostati pri stavu o smanjenoj ubrojivosti ili neubrojivosti. Da postoji mogućnost da je on granični slučaj šizofrenije, iako ja nisam stručna osoba, ali cjelokupno njegovo ponašanje na to pokazuje, a imamo i nalaz psihijatrice koja prva vidjela i izanallizirala njega i ocijenila da nije sposoban iznijeti obranu. Mislim da ima razloga vjerovati u to da nije bio potpuno ubrojiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo